Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali - The New Minded Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali


*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)


Jemput baca



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. salam,,iqha singgah sini ye :)
    http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/12/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html
    P/s: dah lama follow

    BalasPadam
  2. Hi :) Datang bw! Follow 235 :)

    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/12/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  3. Selamat bersegmen. PApaglamz pun join..

    BalasPadam
  4. dari segmen yang sama :)

    http://flawlesssakura.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  5. salam ziarah
    http://congekcakdongput-ami.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum! done follow.. singgah sini dari segmen yang sama..

    http://dotdotmissme.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  7. assalamualaikum, datang menyinggah dari segmen yang sama :D

    http://serisori.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  8. salam perkenalan..

    http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/01/new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  9. hai.. assalamualaikum. dri segmen yg sama.. jom singgah blog saya pulak..

    http://belogkalerpurple.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  10. Hai..singgah dari segmen yang sama.

    Jemput singgah ke blog :)

    http://www.azhafizah.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by-sulyanie.html

    BalasPadam
  11. ayu dtg dari segmen yg sama..ada masa singgah la ke blog ayu... ayu ada juga buat segmen nanti boleh la join ye..tq

    http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  12. Hi, singgah dan follow sini dari segmen sama :)

    http://husnamalek.blogspot.com/2015/01/segmen-new-year-blogwalking-januari-by.html

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum...
    singgah sini sambil follow :)
    jom singgah
    http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2014/12/segmen-new-year-blogwalking-januari-by_31.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner