Belajar SEO Belajar SEO - The New Minded Belajar SEO Belajar SEO Belajar SEO Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Belajar SEO

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum..


Sibuk dengan SEO tapi pernah anda tahu apa maksud seo..
SEO = Search Engine Optimization...


Macam mana Search engine nak optimize website anda??


Apa criteria yang diperlukan?


Macam mana nak berada di fiirst Search engine selain berbayar?


Contoth tempahan kuih raya 2015 www.blogahbar.tk kini kembali masuk ke First Search engine .


Macam mana saya lakukan?


Saya tidak menggunakan iklan.. Hanya natural seo sahaja..


p/s ada yang sanggup berbayar beratus2 untuk hadiri kelas seo ini...


Antara teknik yang basic yer..
Teknik SEO Berkesan Serta Bukti


Domain Susah NaK Masuk Search Engine?


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. cuma tau sikit - sikit je ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sikit2 itu yg amat berguna..
      Keep update dgn blog ini insyallah sy akan beri ilmu yg ada peringkat demi peringkat..

      Padam
  2. Tahu sikit2 jer takleh nak lawan OTAI hehehe ........Singgah dan follow sini..tq ya sudi singgah kat blog kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sikit2 itu bila dikumpul jadi banyak..
      Lepastu praktikkan dan ia jadi bumm seo naik mendadak..

      Welcome selalu la ye singgah sini..

      Padam
  3. Balasan
    1. Alhamdulillah bgus la jika dah tahu..
      Jemput2 la selalu singgah sini ye..
      Ada masa sy turunkan ilmu yg ada lgi..

      Padam
  4. wah menarik...mcm mne agak nya natural seo tu ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia berdasarkan content blog, backlink, warna blog, load widget, erorr & referiing url & etc..
      Termasuk juga unique visitor or organic visitor..
      Kalau ada salah mohon betul kan yer.. Haha.. Itu apa yg sy faham berdasarkan artikel yg sy tulis tu..

      Jadi bila ada semua tu baru senang nak masuk ke Search engine :)

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner