Cara Memasang Iklan Melalui Template Cara Memasang Iklan Melalui Template - The New Minded Cara Memasang Iklan Melalui Template Cara Memasang Iklan Melalui Template Cara Memasang Iklan Melalui Template Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Cara Memasang Iklan Melalui Template

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Hari ini saya akan ajar anda bagaimana nak pasang iklan di blog..
Iklan ini akan berada disetiap post anda..
Cara dia senang je..
Sebelum anda edit html sila buat backup dulu..
Template > ada tulis backup and restore
Dh backup jom teruskan..
Pergi ke Template > edit html
Klik di ruang html tu dan tekan ctrl+f untuk find perkataan ini..
<  /b  :includable>
Ada banyak perkataan itu.. Anda cari yang selepas dia ada tulis
< b :  includable id=   'postQuickedit'
Boleh tengok di gambar dibawah..
Lepas itu and copy code iklan anda dan paste kan di sebelum <  /b :  includable > 
seperti dalam gambar.

Code iklan saya adalah

&lt;b:if cond=&#39;data:blog.isMobile&#39;&gt;
&lt;center&gt;
&lt;a href=&quot;https://www.bajusweetmuslimah.tk/&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;&lt;img border=&quot;0&quot; src=&quot;http://4.bp.blogspot.com/-GucXmNSmcVw/VO8xQ44hyeI/AAAAAAAABR8/KtKHlcf7_vw/s1600/UPDATED_ADS-UTK-BAJUSWEETMUSLIMAH.gif&quot; /&gt;&lt;/a&gt;&lt;/center&gt;
&lt;/b:if&gt;


Lepas itu save tamplate siap..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner