SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH - The New Minded SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

http://www.ayuinsyirah.my/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hujung bulan depan..  28/02/2015 jam 10.00 malam

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. All the best ;)

    Jom meriahkan Segmen Bloglist Mac-April CN ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2015/01/segmen-bloglist-mac-april-2015-by-cn.html

    BalasPadam
  2. saya dari segmen yang sama. saya blogwalking & follow yer. Please followback okey? :)
    http://www.rafzantomomi.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam
  3. Blogwalking. :) Selamat bersegmen. http://kaktusoren.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam
  4. terima kasih ye kerana sudi join segmen ayu.. jom bersama ayu kita blogwalking ke blog mereka..

    http://www.ayuinsyirah.my/2015/02/senarai-peserta-segmen-blogwalking.html

    BalasPadam
  5. salam..singgah cn
    http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam

  6. Hiiiii ! Qila pun singgah dari segmen yang sama hee hee :D
    Goodnight btw! :D

    BalasPadam
  7. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
    Salam ukhwah fillah abadan abada
    Ade singgah....

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam
  8. Salam muhibbah. BW dr segmen yg sama :)

    http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam
  9. saya datang blogwalking & follow.

    http://www.delimamerah.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam
  10. saya datang blogwalking & follow.

    http://www.delimamerah.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam
  11. dr segmen yg sama ;

    http://jarikontot.blogspot.com/2015/02/segmen-blogwalking-bersama-ayuinsyirah.html

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner