Usb port lumia 920 problem Usb port lumia 920 problem - The New Minded Usb port lumia 920 problem Usb port lumia 920 problem Usb port lumia 920 problem Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Usb port lumia 920 problem

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hand phone lumia 920 saya punya usb port dekat  hp tu rosak..

Citer dia macam ini masa itu tengah caj handphone lepas itu tiba tiba dia tak caj.. Lepas tu pelik la rasa, cuba try dekat tablet lain boleh je caj..

Lepas tu try semula dekat hp memang tak masuk lepas itu pegang di usb cabel tu panas sangat.. Bila bau usb dkt hp tu bau hangit.. Dalam hati dah berdebar dah la itu je hand phone smartphone yang ku ada..

Jadi semalam sy pergi la ke kedai Nokia Store klcc , lepas itu saya suruh dorg test guna wireless charger pup hidup handphone itu.. Dalam hati punya la lega.. Alhamdulillah hp selamat..

Lepas itu org tu suruh hantar hp ke center di pj utk repair..

Tp buat masa ini guna wireless charger dulu la nampaknya..

Nasib la handphone tu tak short ke board dia sekali.. Nasib dekat port usb tu je... Kalau ke board menangis ler dah le data tak backup pape..

Lepas handphone hidup je terus backup data guna apps sendanywhere terbaik laju giler rate transfer dia..


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner