welcome back ahbar welcome back ahbar - The New Minded welcome back ahbar welcome back ahbar welcome back ahbar Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

welcome back ahbar

Assalamualaikum & Salam Sejahtera ..

Cerita semester ini memang banyak dugaan tahun ini aku hadapi.. Sampai nak update blog dengan blogshop pun tiada masa.. cerita sedih suka dan duka banyak terjadi dekat diri ini..

Apa yang seronok adalah buat pertama kali aku belajar berenang dalam seumur hidup aku.
Alhamdulillah aku berjaya berenang akhirnya.. Satu ilmu baru yang ada dalam sejarah ku dicipta pada semester ini. Alhamdulillah sewaktu test itu pun lepas la.. Tapi yang penting adalah ilmu yang pelajari itu..

Orang kata berenang ini excersice paling bagus. Betul ke? Nanti la jika ada masa aku selidik dan buat post baru.. Tapi apa yang aku alami dari belajar renang ini nampak la juga susut nye lemak2 tu.. haha.. Jadi mari la kita belajar berenang sama2..

Sekarang aku punya projek kabinet toolbox sudah 80% siap tapi due date dah dekat.. Ini yang buat aku pening ini dah la ada public holiday panjang lepas itu ada kursus and esoknya kena present sudah aku punya kabinet itu... Runsing aku dibuatnye.. Apa yg aku tengok toolbox tu dengan dimensi 120cm (H) x 80cm (W) x 30 (D) dalam dah complete cantik tapi luarnye perlu sentuhan manis lagi dengan pasang roda dan betulkan pintu tapi itu la tiada sudah masa ku ini.. Runsing aku dibuatnye kabinet ini.. Malam je fikir kabinet ini.. Ini cuti lebih 3 hari lagi la aku runsing... Pening aku bila difikirkan.. Tapi semangat aku belum give up cuma perlu cari penyelesaiannya.. Itu yang akan aku fikirkan 3 hari ini... Apa step seteresnya...

Jadi sampai siini je la post kali ini..
Saja update blog yang berkurun tak diupdate rank alexa semua jatuh menjunam kedasar nasib di seacrh engine google , bing & yahoo tak jauh sangat jatunye... 

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner