Belajar Adwords - Keyword Planner Belajar Adwords - Keyword Planner - The New Minded Belajar Adwords - Keyword Planner Belajar Adwords - Keyword Planner Belajar Adwords - Keyword Planner Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Belajar Adwords - Keyword Planner

Screenshot dari google.com.my keyword Belajar Adwords

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Hari ini saya akan mengajar anda mengenai bagaimana nak mencari keyword secara percuma dengan menggunakan keyword planner adwords.

Disini saya bukan hendak mengajar anda untuk beriklan tetapi ingin mengajar anda cara mendapatkan unique visitor dan cara meningkatkan SEO blog or web anda. 

Seperti anda lihat gambar diatas merupakan keyword Belajar Adwords blog saya yang telah memasuki top page google.com.my iaitu di page yang pertama. Saya hanya menggunakan SEO sahaja tidak menggunakan iklan untuk berada di top page search engine google.com.my

Jadi hari ini saya ingin mengajar anda bagaimana untuk menggunakan keyword planner adwords ini. 
Ia tersangatlah mudah dan senang untuk anda lakukan.

Ikuti langkah di bawah ini.



Langkah 1 :- 


Gambar 1


  1. Visit website adwords link
  2. Login menggunakan google account. Kepada mereka yang ada blogspot boleh guna akaun itu
  3. Lepas itu anda akan dapat paparan seperti Gambar 1
  4. Anda click tool > keyword planner 
Langkah 2 :-


Okay paparan seperti ini akan keluar. Jadi kebiasaannya saya akan guna yang berada didalam kotak kuning itu. 

Jadi apabila anda klik kotak kuning itu paparan seperti dalam langkah 3 akan keluar

Langkah 3 :-


Apa yang perlu anda lakukan disini adalah :- 

  1. Isikan keyword yang anda mahukan
  2. Targeting itu anda tukar :- 
  • Malaysia
  • English , Malay
  • Google
     3. Lepas itu klik get ideas.

Langkah 4 :-


Selepas anda klik get idea. Paparan seperti diatas ini akan keluar. Ia akan menunjukkan graf berapa ramai orang yang search perkataan tersebut, ia menunjukkan competition level , dan berapakah bid yang sarankan.

Jadi anda boleh bermain dengan keyword untuk generate unique visitor lawati blog or website anda. 
Saya telah bermain dengan competition low, medium, dan high. 
Alhamdulillah blog ini mampu untuk bersaing dengan competitor yang lain. 

Jadi sudah tiba masa untuk kita bermain dengan keyword untuk meningkatkan unique visitor ke web kita. 

Hanya menggunakan SEO + keyword sahaja sudah boleh dapat masuk ke search engine. Jika saya boleh lakukan kenapa anda tidak ? 

Pelbagai teknik dan cara telah saya dedahkan kepada anda. Ada juga di blog ini rajin la mencari. Ataupun jika anda rasa malas nak cari join group komuniti ahbar link ada di sidebar blog ini.

Jika anda rajin dan anda buat anda akan dapat, jika anda tak buat, anda dapat juga, dapat tengok website or blog orang lain masuk ke search engine. Jadi la kan dari tak dapat apa-apa.

Sekian untuk post kali ini. Nantikan beberapa teknik akan saya bongkar.
Teknik SEO Blogahbar.







If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. nice sharing, macam adsense juga yer, cuma adsense kena bayar :)...

    Jemput join segmen, Klik Sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup mcm adwords..
      Tapi ini kita kita menggunakan SEO sahaja.. :)
      Boleh la try lepas nie yer..
      Thanks invite.. Nnti sy tgk ye segmen tu..

      Padam
  2. Balasan
    1. Terima Kasih.. semoga info ni bermanfaat yer...

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner