Bosan Bosan - The New Minded Bosan Bosan

Ahad, 28 Jun 2015

Bosan

14 comments


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Tajuk hari ini adalah Bosan.  

Memandangkan dah masuk 5 hari aku balik rumah ini jadi aku sudah rasa kebosanan.. haha.. Nak keluar tiada member lak nak ajak. Jadi duduk rumah je la.. 

Apa aktiviti orang tengah bosan ini ? Cuba anda kongsikan dekat komen boleh la aku dapat idea nak buat apa.

Tapi aktiviti aku bila bosan buat masa ini adalah :- 


  • layan cerita M.A.I.D
  • buat promote kuih raya.
  • berblog je la kan.. sampai domain pun aku pergi tukar pakai domain ahmadhasif.my ini semua disebabkan bosan la kan... 
Tapi apabila aku mencari idea nak tulis blog ini tadi kan, aku try guna adwords keyword planner apa yang terkejut ramai juga orang mencari ayat bosan ini... haha.. Mesti korang tengah bosan kan.. Tak percaya tengok gambar bawah ini.

screenshot dari adwords keyword planner 
Ha nampak tak 6000 search dibuat setiap bulan perkataan bosan, bila tengok lagi pecahan dia banyak la gambar bosan la, cara hilangkan bosan, pantun bosan, saya bosan, bosan di tempat kerja pun ada.. hahaha..

Ini yang buat aku terhibur sikit ini, ada juga orang search bosan di tempat kerja. Ni nak beri nasihat sikit, cuba anda bersyukur dengan kerja anda dapat itu. Cuba banyangkan ramai yang menganggur tak mempunyai kerja diluar sana itu, sepatutnya anda bersyukur dapat kerja tapi anda pula bosan ditempat kerja yer... Cuba la mencari satu benda yang boleh buat anda hilang bosan ditempat kerja tu, macam rehat kejap ke, berjalan-jalan kejap, pergi naik turun tangga ke, main game kejap ke. Ha pastu sambung la semula kerja anda tu.

Apabila tengok search hampir 6000 ini berkenaan keyword bosan, aku pun buat la kajian kan mengenai bosan ini. Tahu apa aku jumpa? Ada tajuk lagu Bosan rupanya. Baru aku tahu ada tajuk lagu bosan. Ooo.. Jadi bila gabung-gabung semua keyword yang ada bosan ini jadi la 6000 orang search. 

Tapi nampaknya ramai ini rakyat malaysia ini kebosanan ya. 

Jom kongsi apa anda buat untuk menghilangkan bosan?  Boleh bantu rakan-rakan diluar sana untuk atasi bosan diaorang tu kan.






If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

14 ulasan :

  1. Kalau boleh mengadap blog jer la.. Hehehe.. Ramai btl org yg bosan kan..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la.. Hadap blog jer..
      Aah betul tu ramai juga yg bosan nie. Hehe

      Padam
  2. saya tgk tv dan layan blog ... game tak lupa juga .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo.. Game layan pun seronok juga..
      Saya layan game COC je buat masa nie .

      Padam
  3. teringat zaman student dulu memang selalu bosan. la ni dah ada anak, tak sempat bosan :p

    Misi blog walking semua peserta segmen :) ... Blog ni dah masuk bloglist bulan ni tau, Klik Sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada anak layan anak leh ilang bosan kan.. Hehe.. Orait tq yer :-)

      Padam
  4. Layan citer korea dan blogwalking.
    Mrs. A pun layan M.A.I.D tapikan sekejap sangat setiap episodnya :-(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah tahu xper.. Iklan nye lama.. Citer kejap jer.. Hahaha..

      Padam
  5. okay. memang nampak betul kebosanannya ni..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah betul tu... memang kebosanan nie.. haha..

      Padam
  6. M.A.I.D tu kureng sikit ceritanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooo layan ooo citer tu... haha.. cuba nnti tgk..

      Padam
  7. simple je kan tajuknya.takpayah pnjg berjela pilih tajuk entry ye dokkk ?

    saya layan cikbunga ciksombong.hihi
    so, x bosan.

    BalasPadam
  8. Ehh??balik rumah pon boleh bosan ke?..kalau 2-3 jam kat luar jenjalan, SB tak sabar nak balik rumah..

    BalasPadam