I Fall in Love With Google+ Say Goodbye Facebook Twitter I Fall in Love With Google+ Say Goodbye Facebook Twitter - The New Minded I Fall in Love With Google+ Say Goodbye Facebook Twitter I Fall in Love With Google+ Say Goodbye Facebook Twitter

Khamis, 11 Jun 2015

I Fall in Love With Google+ Say Goodbye Facebook Twitter

4 comments




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Sejak menggunakan Google+ ini jatuh cinta dibuatnya . . . 

Kenapa saya kata goodbye facebook dan twitter . . .

Firstly facebook sekarang agak annoy kerana iklan-iklan yang terlampau banyak instead cerita yang menarik agak kurang untuk nikmati... Asal scroll je akan nampak ads.. Itu okay la sikit.. Tapi paling annoy sekali yang post spam ke semua group tu.. Yang selalunya berunsur kurang bermoral.. 

Secondly twitter.. Memandangkan saya jarang juga online di twiitter sebab tiada apa yang menarik juga lagi pun word yang ingin di tulis adalah terbatas.. 

Jadi BYE-BYE Facebook dan Twitter..  

Apa yang menarik dengan GOOGLE+ ini adalah :-


  1. Banyak cerita menarik yang dikongsi oleh blogger - blogger

  2. Mempunyai communities yang update pelbagai ilmu dan info

  3. Di communities GOOGLE+ setiap posting di buat category jadi senang nak pilih part yang mana kita ingin baca. Means disini lebih organize berbanding group dan page di facebook.

  4. Tiada IKLAN / ADS itu yang paling saya suka.

  5. Untuk load Aplication dia tidak lambat walaupun qouta plan internet sudah penuh, laju je load lagi best untuk mengscroll baca post

  6. Tiada annoying SPAM di group2 or annoy request game or etc.. Setakat ini belum ada lagi.. 

  7. Communities group di kawal oleh admin dan juga google sebagai contoh jika ada orang spam di communities owner / moderator communities akan dapat notification untuk accept or reject post tersebut.
Jadi disebabkan saya berasa jatuh cinta dengan GOOGLE+ ini saya telah membuat satu communities untuk anda mendapatkan pelbagai info / ilmu / teknik yang disediakan sendiri oleh saya dan juga para blogger lain.. 
Jadi jom join communities saya ini...

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

4 ulasan :

  1. saya pun dah tak post entry blog di fb group sbb saya rasa x de sapa nak baca sbb kebanyakkan blogger yg post entry di situ hebat2 belaka . mana nak pandang entry2 saya ... nanti saya terjah community tu ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kebanyakkan di fb dorg subscribe fbads tuk promote blog sbb terlampau ramai sgt posting.. Jadi mcm dah tepu..
      Masa utk pindah ke tempat lain...
      Setiap blogger hebat2 belaka sbb mencurah idea untuk menulis :)

      Padam
  2. tapi kat google plus tak ramai kenalan lah pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa untuk mencari kenalan di google plus..

      Padam