Kriteria blog mesra pembaca Kriteria blog mesra pembaca - The New Minded Kriteria blog mesra pembaca Kriteria blog mesra pembaca

Ahad, 14 Jun 2015

Kriteria blog mesra pembaca

4 comments




Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit apakah kriteria blog yang menarik minat pembaca..

1- Tiada iklan pop up or fly ads or iklan terlalu banyak di blog

2- Blog tidak lambat untuk diload.. Ini disebabkan terlampau banyak widget dan template yang agak besar size tuk di load..

3- Ruang komen senang di cari.. Dan komen anda direply..Maybe ada reader akan datang semula or tidak.

Contoh situasi :- ada reader komen bertanyakan soalan tpi komen itu visible diblog anda dan anda tidak menjawab persoalan itu.. Nampak agak kurang manis disitu..

Situasi lain.. Ada sesetengah blog komen hanya diapprove baru visiblekan pastu pekena lak orang yg komen tu tanya soalan pastu anda tidak jawab soalan dia.. Itu pun nampak lagi kurang manis..

Nampak macam tak pentingkan kan reply komen ini tapi besar effect di blog anda nanti.. Jadi mari kita mula reply komen reader diblog anda ok..

4- Artikel menarik.. Ini dah terlalu biasa kita dengar kan jadi semua orang dah tahu..

5- Spamming.. Ini bukan masalah spamming di ruang komen.. Tapi anda membuat spamming artikel di group2.. Okay ini agak obvious  annoying.. Memang la anda ingin promote post anda utk org baca. Tidak salah tapi jangan dalam masa 60saat hampir 6 group anda shared.. Ini la masalah berlaku di facebook sekarang.. Bila scroll nampak la benda yg sama repeated.. Ini yang membuatkan sy berpindah menggunakan google plus..

Okay itu sahaja info yang saya nak share hari ini..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

4 ulasan :

  1. Alhamdulilkah, skrg nak rajin lg reply komen kawan2 yang singgah..iklan da xde..hehe..tmpt nk komen pun senang jumpa..artikel kena wat lg menarik nampaknya..time kasih share tips..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup.. Jom sama2 kita reply mesej kawan2 yg singgah yer..
      Most welcome :)

      Padam