Mencari 5 Rakan Baru Setiap Hari - Teknik Network Mencari 5 Rakan Baru Setiap Hari - Teknik Network - The New Minded Mencari 5 Rakan Baru Setiap Hari - Teknik Network Mencari 5 Rakan Baru Setiap Hari - Teknik Network

Jumaat, 12 Jun 2015

Mencari 5 Rakan Baru Setiap Hari - Teknik Network

8 comments


Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Hari ini saya ingin berkongsikan satu teknik network yang basic mesti anda lakukan. Iaitu mencari kawan baru sekurang-kurangnya 5 orang satu hari.. 

Waaa ramai juga tu kan.. Mesti anda fikir ia mustahil untuk dilakukan..
Actually tak mustahil untuk anda lakukan pun.. Sebab anda boleh rakan dengan mudah melalui social media or berblogging..

Bagaimana caranya.. 
Anda keep in touch dengan mereka macam keep update post mereka dengan membuat comment berkenaan post mereka itu.

Invite mereka jika ada event yang bakal anda anjurkan or event besar lain.. 

Buat hangout ke kan.. 
Banyak lagi cara untuk membuat kawan ni... 

Bila besar network anda maka ramai la kawan anda dan visitor ke blog anda kan.

Seperti qoute ini:

"It’s more about giving then receiving. The minute you take this into consideration, the minute your life will change as a whole."

Jadi mari sama2 kita build network kita yer... 
Jom join my community di google+

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

8 ulasan :

  1. patutlah datang berkunjung ke blog sis JM...terima kasih..ini kunjungan balas ye :-)

    Happy blogging..mmg best boleh tambah ramai kenalan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup mmg best.
      Salam perkenalan yer..

      Padam
  2. walaikumussalam
    nice tips, belum pernah buat macam tu
    tapi BW kawan sedia ada memang gitulah =)
    anyway saya membalas kunjungan n done follow sini #271

    p/s-terima kasih jemputan untuk segmen tu, insya ALLAH akan sertai kemudian =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih..
      Nnti boleh try teknik baru nie yer

      Padam
  3. Sal singgah sini....info yang menarik

    BalasPadam
  4. nice article.. bole diguna nanti cara ni =)
    done follow (follower-274) n thanks atas jemputan segmen ^^

    BalasPadam