Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik - The New Minded Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Hari ini merupakan hari (9 June 2015) Penubuhan Google Community buat Blogahbar . Nama Community ini adalah Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik.

Tujuan asal saya membuat community di Google+ adalah untuk menyusun semula entry / posting saya yang berkaitan SEO, Teknik Pengurusan Kewangan dan beberapa-beberapa ilmu yang lain bagi tujuan memudahkan rakan blogger yang baru menceburi dunia blogger untuk mendapatkan informasi dengan mudah.

Selain itu, community ini juga dibuat untuk rakan blogger lain untuk ping entry / post anda didalam community ini. Terdapat 10 category yang telah saya buat antaranya Discussion, SEO, Healthy, Advertisment dan lain-lain. 

Jadi jika anda mempunyai cerita / ilmu / teknik / pendapat yang anda ingin kongsi dan luahkan anda dialu-alukan untuk join communities ini.. 

Syarat Segmen ini

1- Buat Tajuk Entri : " Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik "


3- Tinggalkan url anda diruang komen dibawah ini.. LINK asal

Tarikh Tutup 31 OGOS 2015 @ sehingga 500 orang yang join Communities

Hadiah : 

1- Ilmu yang saya dan rakan-rakan blogger kongsikan didalam communities

2- 10x Review blog  ( keputusan berdasarkan content blog & fikiran admin sendiri)



Anda Boleh Copy Code Html di bawah dan Paste di ruang HTML Post anda : -


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. dtg support
    http://adna2029.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  2. Joint sudah..
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  3. Mrs. A joint

    http://mrsablogstori.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  4. Salam..Murni pon join juga..Thanks ya : )

    http://www.murnialysa.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  5. Join ya!

    http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi-pelbagai-ilmu-menarik.html

    BalasPadam
  6. http://nonasani.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    done, huhu,tQ inviteeeeee~~~

    BalasPadam
  7. Sal join (autopublish):

    http://www.kisahpondokkecil.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum... Joined ~

    http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  9. Salam akak join segmen hasif... :)
    http://www.sheilainspire.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  10. tq sbb invite ... support sini

    http://ohresepiku.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  11. http://umikasum.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  12. http://iamaproudmama.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner