Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik - The New Minded Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Hari ini merupakan hari (9 June 2015) Penubuhan Google Community buat Blogahbar . Nama Community ini adalah Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik.

Tujuan asal saya membuat community di Google+ adalah untuk menyusun semula entry / posting saya yang berkaitan SEO, Teknik Pengurusan Kewangan dan beberapa-beberapa ilmu yang lain bagi tujuan memudahkan rakan blogger yang baru menceburi dunia blogger untuk mendapatkan informasi dengan mudah.

Selain itu, community ini juga dibuat untuk rakan blogger lain untuk ping entry / post anda didalam community ini. Terdapat 10 category yang telah saya buat antaranya Discussion, SEO, Healthy, Advertisment dan lain-lain. 

Jadi jika anda mempunyai cerita / ilmu / teknik / pendapat yang anda ingin kongsi dan luahkan anda dialu-alukan untuk join communities ini.. 

Syarat Segmen ini

1- Buat Tajuk Entri : " Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik "


3- Tinggalkan url anda diruang komen dibawah ini.. LINK asal

Tarikh Tutup 31 OGOS 2015 @ sehingga 500 orang yang join Communities

Hadiah : 

1- Ilmu yang saya dan rakan-rakan blogger kongsikan didalam communities

2- 10x Review blog  ( keputusan berdasarkan content blog & fikiran admin sendiri)



Anda Boleh Copy Code Html di bawah dan Paste di ruang HTML Post anda : -


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. dtg support
    http://adna2029.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  2. Joint sudah..
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  3. Mrs. A joint

    http://mrsablogstori.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  4. Salam..Murni pon join juga..Thanks ya : )

    http://www.murnialysa.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  5. Join ya!

    http://ceritaejoy.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi-pelbagai-ilmu-menarik.html

    BalasPadam
  6. http://nonasani.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    done, huhu,tQ inviteeeeee~~~

    BalasPadam
  7. Sal join (autopublish):

    http://www.kisahpondokkecil.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum... Joined ~

    http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  9. Salam akak join segmen hasif... :)
    http://www.sheilainspire.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  10. tq sbb invite ... support sini

    http://ohresepiku.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  11. http://umikasum.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam
  12. http://iamaproudmama.blogspot.com/2015/06/segmen-communities-blogger-berkongsi.html

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner