Umobile UMI30 Umobile UMI30 - The New Minded Umobile UMI30 Umobile UMI30

Ahad, 14 Jun 2015

Umobile UMI30

2 comments


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin membuat sedikit Review mengenai Umobile Unlimited Mobile Internet (UMI) yang bernilai RM30, dikenali UMI30.

Saya telah menggunakan umobile lama dah actually since 2012 jika tidak silap. Zaman2 baru muncul whatsapp, bbm, wechat kan. Waktu itu saya hanya menggunakan nokia 6120 classic time zaman matrikulasi itu. Legend dah telefon itu.

Okay apa yang anda dapat apabila anda subcribe UMI30 ini ?

  1. 1.5Gb Qouta.
  2. FREE 30 minit call to all network.
  3. FREE streaming youtube .
  4. FREE call to same network everyday
Seperti anda lihat gambar di atas qouta yang saya telah guna pada bulan ini sebanyak 2.66 Gb telah melebihi 1.5 Gb. Apa yang bestnya ia masih boleh digunakan. Masih boleh saya update blog sekarang ini , masih boleh membuka google plus, whatsapp , wechat , viber call and line call semua masih boleh lagi tidak mengecewakan. Masih juga boleh saya berblogwalking. 

Kepada yang suka main game Clash Of Clan (COC) memang sesuai. Sy masih boleh bermain COC lagi dengan lancar tanpa sebarang masalah. 

Selain itu, anda juga akan menikmati FREE Streaming di youtube tanpa had. Tapi dari jam 2.00am sehingga 10.00 am. Boleh stream HD lagi taw. Tidak mengecewakan. Sungguh laju walaupun qouta telah habis. 

Jadi apa lagi yang anda tunggu. Jika anak anda ingin menggunakan telco pilihlah umobile sungguh jimat. Maklumlah anak mana ada kejer mak ayah la yang kena supportkan.. hehe.. 

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

2 ulasan :

  1. Saya dah cuba pakai umobile, tapi malangnya dekat tmpt saya nie line umobile worse giler.. pakai sekejap jer.. pastu burn camtu jer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oooo.. Dimana tu?
      Skrg ni umobile dh luaskan coverage dia..

      Padam