Water Rafting Di Kiulu White Water Rafting Sabah Water Rafting Di Kiulu White Water Rafting Sabah - The New Minded Water Rafting Di Kiulu White Water Rafting Sabah Water Rafting Di Kiulu White Water Rafting Sabah

Jumaat, 12 Jun 2015

Water Rafting Di Kiulu White Water Rafting Sabah

12 comments


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Waa ini post pertama saya cerita mengenai travel saya.. haha.. Tak perrnah saya menceritakan travel saya di blog ini.. 

Jadi hari ini saya nak share beberapa photo mengenai travel saya ketika berrafting. 


Seronok sebenarnya berafting ini.. Apa yang anda dapat ketika rafting ini dapat menikmati suasana alam berasa tenang je tengok benda kehijauan dan dengar pulak air sungai yang mengalir. Bagus tuk mereka yang ingin mengubat duka lara di hati.. haha.. 

Mesti anda bertanyakan tidak bahaya ke? 

Actually memang agak berbahaya juga sebab sungai agak dalam. Tapi setiap yang sertai berkayak ini diberi life jacket dan juga topi keselamatan seperti didalam gambar. Sebelum perlepasan dilakukan ada sesi taklimat diberi. 

Nasihat saya kepada mereka yang nak pergi berkayak ini anda mesti tahu basic berenang dulu yer baru seronok :D . Bermandi manda didalam sungai yang nyaman air nyer.. 



If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

12 ulasan :

  1. Teringing merasa pengalaman water rafting ni..

    BalasPadam
  2. Awal2 je rasa seram sbb First time kan.. Lepas tu ok je. Seronok

    BalasPadam
  3. suka aktiviti rafting ni tapi padt paling x BEST..x pandai berenang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh belajar tu berenang.. Saya un belajar dari beberapa video di youtube dan pertolongan dari rakan juga.. Nnti ada masa sy share tips tuk mula belajar berenang..

      Padam
  4. saya penah try water rafting sekali..had so much fun walaupun ade takut at the same time...bestnyeeee..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekali cuba pasti nak lagi..
      Takut jatuh dalam sungai la tu kan.. Ngeh3

      Padam
  5. wah, skrg musim hujan, tak bahaya ke?
    kalau dh pro, ade skill, x pe.....
    bagossss, mcm2 aktivitii kan, huhuuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini pergi masa musim kemarau ri tu..
      Tp skrg nie sama je takde un hujan.. Panas je sini.. :)

      Padam
  6. Ni aktiviti utk org muda2, mcm akk dh umur 40 camni tak sesuai dah kot, ermmm...enjoylah korg muda2, asal jgn sampai lupa batas yg sepatutnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh je nak join tu.. Tp jgn lasak2 la.. Buat relax2 jer..
      Hari tu ada satu family tourist nie 30-40+an dorg ade juga join rafting nie.. Relax je dorg buat..

      Insyallah sy ingat pesanan akak tu yer jge batas. Thanks

      Padam