Biskut Semperit Tradisional - RM20 Biskut Semperit Tradisional - RM20 - The New Minded Biskut Semperit Tradisional - RM20 Biskut Semperit Tradisional - RM20 Biskut Semperit Tradisional - RM20 Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Biskut Semperit Tradisional - RM20

Biskut Semperit

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini saya akan menceritakan mengenai kuih semperit. Tempahan Biskut Raya 2017 kini dibuka.

Resepi biskut semperit merupakan resepi turun temurun dari mak saya sehinggalah kepada saya. Saya sendiri telah ceburi belajar membuat ini sejak umur saya 9 tahun lagi. Sehinggalah pada umur saya 16 tahun mak saya menyuruh saya membuat sendiri. 

Jadi sejak dari itu lah saya membuat sendiri biskut semperit ini. Jika kira pengalaman teknik pembuatan semua hampir 12 tahun telah saya ketahui dan belajar. Jika anda ingin tahu pengalaman saya membuat kuih ini secara sendirian hampir 5 tahun telah saya ceburi. 

Jadi ini merupakan kali ketiga saya menjual secara online dan promote di blog ini. Jika anda merupakan salah seorang yang mencari kepuasan dan kenikmatan biskut semperit yang rasa tradisional boleh la cuba biskut semperit yang saya lakukan ini.

Kebanyakkan feedback dari mereka yang telah membeli biskut semperit ini mengatakan :-
  •  "... sudah lama saya mencari rasa kuih semperit sebegini ..."
  • "... dik kuih ini memang sedap belum sempat raya lagi dah habis, akak nak repeat order lagi boleh ..."
Ini adalah merupakan bebera qoute dari pembeli yang pernah membeli kuih semperit ini. Jadi jika anda inginkan kuih semperit ini boleh membuat tempahan ye. 

Jadi berapa harga satu balang ?

RM20.00 satu balang mempunyai 40 keping. 

Penghantaran?

Percuma di kawasan ampang / tesco ampang sahaja.

Kawasan lain caj akan dikenakan bermula dari RM5.00.

Contoh kuala lumpur :- KL Sentral, Masjid Jamek, Sogo, KLCC = RM10

Postage?

Tidak Ada. Risiko kuih ini akan pecah adalah tinggi. 


Jadi kepada mereka yang tinggal di kawasan kuala lumpur dan Selangor tersangat la rugi jika anda tidak mencuba biskut semperit ini.

" Mari rasai kenikmatan biskut semperit yang sebenar "

Jadi jom buat tempahan. klick Order Form button bawah ini.



Testimoni

                                         


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. sedap ni..lagi2 air tangan org2 otai mak2 kan..smga maju bsness mak tuan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup mmg sedap.. Terima kasih yer.. :)

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner