Surau Di Suria KLCC Surau Di Suria KLCC - The New Minded Surau Di Suria KLCC Surau Di Suria KLCC

Selasa, 21 Julai 2015

Surau Di Suria KLCC

6 comments

Ruang Solat Di Surau KLCC

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kepada mereka yang tertanya-tanya ada ke surau di Suria KLCC ?

Jawapanya ADA.

Ruang Solatnya agak besar dan selesa.

Mari kita lihat bagaimana cara nak pergi ke surau di KLCC ini.

Ada perlu turun sampai ke Level C (LG) dari escalator belah kiri anda Nampak kedai jam swatch > cold storage anda ikut je laluan itu straight sampai anda Nampak seperti di gambar 1 ini ada maybank and kedai camera.

Gambar 1
Gambar 2
 Anda terus je nanti Nampak ada signboard surau.
Anda akan Nampak pos Malaysia itu dah kira betul la destinasi yang anda ingin tuju itu.
Anda terus je nanti belok kiri ye ada Nampak signboard ke surau sebelum ke pintu keluar tu.

Signboard ke surau
Sebelum anda masuk ke ruang solat ada bahagian ruang menunggu.
Agak besar dan selesa siap ada kipas lagi.

Ruang Menunggu
Di surau KLCC ini juga turut menyediakan ruang menyusun kasut. Ha yang ini ok Nampak kemas je kasut disusun di rak takdelah nanti kena sepak kan letak dekat bawah.

Rak kasut

Ruang Mengambil Wudhuk
Ruang mengambil wudhuk juga bersih dan terjaga. Banyak juga disediakan paip2 di ruang mengambil wudhuk ini.
Jadi keseluruhan surau yang disediakan oleh suria klcc ini agak selesa dan cantik. Jadi kepada mereka yang tertanya-tanya dimana surau ini terletak di klcc kan hope article ini dapat membantu anda ye.
Jadi lepas ini tiada alasan lagi anda tidak menunaikan solat yer. :)

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

6 ulasan :

  1. blogwalking jalan2 klcc cari surau.. hihhi selamat hari raya ^_~`

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat hari raya...
      Jln klcc cari surau yer..

      Padam
  2. besar dan luas, selalunya pun memang ramai org di sini.berbilang bangsa

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup betul tu.. besar dan luas.. pelbagai bangsa ada dkt situ mcm di luar negara lak rasa.. haha.. :D

      Padam