Lunch hari ini Lunch hari ini - The New Minded Lunch hari ini Lunch hari ini Lunch hari ini Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Lunch hari ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ini berjalan - jalan dengan mak sampai ke bangsar.. Haha jauh juga berjalan ari ni yer..

Pergi ke midvalley ingat nak cari barang nak masuk hutan nanti.
Cari2 tak de berkenan dekat hati..

Lepas tu turun ke nu sentral dkt kl sentral..
Pergi la masuk ke kedai reebok.. Dah beberapa kali aku masuk kedai tu usha baju dekat situ.. Ternyata masih murah ada sale up to 50% ooo.. Jadi baju yang berkenan ari tu tengok ada lagi. 
Apa lagi sambar la baju tu kan dgn beberapa brg lain..

Susah juga nak cari baju kain utk running lengan panjang ni.. Merata cari masuk sana sini takde. Hmmm..

Jadi lepas tu dah waktu utk lunch mencari kedai makan utk makan..

Tiba-tiba mak ajak masuk ke chicken rice shop.. Pup.. Dah bape kurun tah aq tak masuk chicken rice shop..

Dengan secara tiba-tiba ada dtg memori.. Aisemen..
Jadi aq pun mkn la sampai abis, biarkan memori tu duk diam2 aq nak makn dulu..

6day left before masuk hutan selama 12hari...


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Hati masuk hutan..kerana kita sedang berkongsi alam..moga Allah permudahkan semuanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin.. Moga dipermudahkan urusan ketika disana nnti..

      Padam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner