Oktober 2015 Oktober 2015 - The New Minded Oktober 2015 Oktober 2015 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2015

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Cara Mengawal Cash Flow Pelajar Universiti

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit perkongsian mengenai cara mengawal cash flow pelajar universiti.
Sebelum saya memulakan perkongsian ini, ingin saya bertanyakan terlebih dahulu kepada anda, adakah RM10 cukup untuk digunakan bagi membeli makanan pada satu hari ? ? ?
Jika anda menjawab tidak.. Mungkin anda perlu membaca perkongsian ini..
Berikut saya akan rungkaikan bagaimana anda boleh spent sebanyak RM310 untuk 31 hari bermakna RM10 sehari.
Bil. Perkara Nilai (RM) 1. Nasi 1.50 2. Ayam 2.00 3. Sayur 1.00 Jumlah 4.50
Jadi anda telah lihat jadual diatas bagaimana saya susunkan harga makanan untuk sekali makan. 
Jadi jika anda makan satu hari dua kali yakni makan tengahari dan malam jumlah anda belanja untuk makanan seharian anda adalah sebanyak RM9.00. Jadi bila ada baki RM1.00 itu anda boleh memasukkan didalam tabung dan bila cukup sebulan boleh masuk didalam akaun tabungan anda. 
Jadi jika anda mengamalkan situasi seperti ini dalam masa 4 tahun tempoh peng…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner