Oktober 2015 Oktober 2015 - The New Minded Oktober 2015 Oktober 2015 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2015

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Cara Mengawal Cash Flow Pelajar Universiti

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini saya ingin berkongsi sedikit perkongsian mengenai cara mengawal cash flow pelajar universiti.
Sebelum saya memulakan perkongsian ini, ingin saya bertanyakan terlebih dahulu kepada anda, adakah RM10 cukup untuk digunakan bagi membeli makanan pada satu hari ? ? ?
Jika anda menjawab tidak.. Mungkin anda perlu membaca perkongsian ini..
Berikut saya akan rungkaikan bagaimana anda boleh spent sebanyak RM310 untuk 31 hari bermakna RM10 sehari.
Bil. Perkara Nilai (RM) 1. Nasi 1.50 2. Ayam 2.00 3. Sayur 1.00 Jumlah 4.50
Jadi anda telah lihat jadual diatas bagaimana saya susunkan harga makanan untuk sekali makan. 
Jadi jika anda makan satu hari dua kali yakni makan tengahari dan malam jumlah anda belanja untuk makanan seharian anda adalah sebanyak RM9.00. Jadi bila ada baki RM1.00 itu anda boleh memasukkan didalam tabung dan bila cukup sebulan boleh masuk didalam akaun tabungan anda. 
Jadi jika anda mengamalkan situasi seperti ini dalam masa 4 tahun tempoh peng…

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner