Plan Trip Ke Singapura Plan Trip Ke Singapura - The New Minded Plan Trip Ke Singapura Plan Trip Ke Singapura

Ahad, 6 Disember 2015

Plan Trip Ke Singapura

Leave a Comment

Tempat Menarik Di Singapura
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Apa Plan Trip ke Singapura ?.. Tiba-tiba rasa macam nak pergi ke singapore pula.. haha.. 

Cuti semester ni kan lama hampir sebulan juga balik di rumah, tiada buat apa-apa pun dirumah baik pergi jalan kan.. Jadi rasa macam nak lawat Singapore beberapa hari and then balik semula ke Malaysia la kan.. 

So, planning mahu pergi beberapa tempat dahulu untuk kali ini. Kalau ikutkan senarai yang dibuat maybe 5 kawasan akan dilawat. Boleh lihat gambar diatas dalam bulatan merah tu.. kalau sempat mahu juga pergi ke bulatan kuning tu.

Tempat yang di dalam bulatan merah tu nama dia :
  • Q = National Museum of Singapore
  • R = Merlion Park
  • U = Fountain of Wealth
  • W = Singapore Flyer
Tempat yang di dalam bulatan kuning tu :
  • A = Labrador Nature Reserve
  • D = Singapore Cable Car
  • F  = Sentosa
Jadi jika ikut pengiraan saya la kan 5 tempat didalam bulatan merah tu boleh di lawat sebab masing - masing dekat antara satu sama lain boleh dikatakan walking distance la kalau tak pun boleh naik public transport.

Kenapa saya pilih 5 tempat itu terlebih dahulu? Sebab itu merupakan salah satu macam simbolik / landmark dekat singapore la kan.. Jadi bagus lawat disitu dulu baru pergi ke tempat-tempat lain..

Jadi jika dalam bulatan kuning tu agak jauh juga la jika dilihat di map ni.. hmm. macam tak sempat mahu pergi untuk kali ni.. maybe next time.. 

Jadi sekarang tengah survey sama ada naik bus Nice di kl ke singapore or naik flight ke jb and jb naik shuttle bus ke singapore.. 

Hope berjaya la hasrat cuti ni pergi ke singapore.. hehe.. kena tengok dulu bajet kalau cukup dapatla pergi ke singapore kalau tidak next time je la.. 



If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

0 ulasan :

Catat Ulasan