Januari 2016 Januari 2016 - The New Minded Januari 2016 Januari 2016 The New Minded Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2016

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Tutorial Pop Up Email Subscribtion

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin membuat satu tutorial pop up email subscribtion.

Bagi mereka yang ingin memulakan bisnes atau mereka yang mempunyai blog info ingin keep in touch dengan readers anda boleh mengikuti tutorial ini.

Bagi mereka yang khusus untuk mulakan perniagaan online dan ingin menghantar promosi terbaru kepada pelanggan anda mailchimp ini sangat membantu. Sebagai contoh macam email yang selalu dapat dari parkson yang mengiklankan produk yang tengah promosi kepada email anda. Ia mailchimp ini dapat lakukan perkara itu.

Tamabahan pula mailchimp ini merupakan percuma untuk 2000 subscriber dan 12 000 mail per bulan.

Untuk tutorial kali ini saya akan mengajar bagaimana cara untuk setup pop up email subscription form ini.

Langkah pertama perlu pergi website mailchimp dan signup link Anda perlu isi butiran-butiran yang dikehendaki. Selepas dah Berjaya akaun aktif anda boleh memulakan create list.

 Selepas anda isi kesemua detail itu anda pelu tek…

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kepada blogger2.. Jom ramai2 meriahkan segmen blogwalking yaya cendana ni ya.. tarikh tutup 30/1/2016 Selamat bersegmen..

Black & Decker Cordless Drill CD9600

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Baru-baru ini di pasaraya Tesco ada buat sale barangan black & decker ini.

Pada hari tu, ingat hati nak beli jigsaw je, lepas tu tengok cordless drill ni tengah buat offer agak murah la juga jadi apa lagi terbeli la sekali cordless drill ni..

Not bad juga cordless drill ni, tidak berat sangat tidak ringan sangat ketika pegang tu, ketika pegang tu rasa selesa memang handle dia tu sama besar dengan tangan ni plus ada grip sekali. Okay la.

Apa yang anda dapat jika beli cordless ni adalah : Cordless drill, double ended bit & 9.6v charger.
Seperti ada dalam gambar diatas.

Pada pendapat saya, jika anda tengah mencari cordless drill dan dalam budget tak maw beli mahal2, saya recommended drill ni pun sudah sesuai. Cordless drill tidak boleh tembuk dinding ya.. Setakat kayu dan pasang skru or nut itu boleh.

Jadi hope projek saya selama sebulan ini dapat siap la sebelum sy balik semula ke borneo. Projek buat cabinet tv, dah siap nanti saya upload…

Pencarian Top5 Blogger 2016

Assalamualaikum
*tekan banner untuk join
Nama panggilan dalam blog : hasif Tempoh pengalaman berblogging : since 2011

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner