Januari 2016 Januari 2016 - The New Minded Januari 2016 Januari 2016

Ahad, 31 Januari 2016

Tutorial Pop Up Email Subscribtion

Leave a Comment

Mail Chimp tutorial
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin membuat satu tutorial pop up email subscribtion.

Bagi mereka yang ingin memulakan bisnes atau mereka yang mempunyai blog info ingin keep in touch dengan readers anda boleh mengikuti tutorial ini.

Bagi mereka yang khusus untuk mulakan perniagaan online dan ingin menghantar promosi terbaru kepada pelanggan anda mailchimp ini sangat membantu. Sebagai contoh macam email yang selalu dapat dari parkson yang mengiklankan produk yang tengah promosi kepada email anda. Ia mailchimp ini dapat lakukan perkara itu.

Tamabahan pula mailchimp ini merupakan percuma untuk 2000 subscriber dan 12 000 mail per bulan.

Untuk tutorial kali ini saya akan mengajar bagaimana cara untuk setup pop up email subscription form ini.

  1. Langkah pertama perlu pergi website mailchimp dan signup link
  2. Anda perlu isi butiran-butiran yang dikehendaki.
  3. Selepas dah Berjaya akaun aktif anda boleh memulakan create list.

  4.  Selepas anda isi kesemua detail itu anda pelu tekan save..
  5. Paparan seperti dibawah akan keluar
Langkah 5..

Anda  perlu menekaan signup form.



Paparan seperti ini akan keluar seperti dibawah, anda perlu memilih subcriber pop up.
 
 
 Paparan untuk edit akan keluar seperti gambar dibawah.. Anda perlu edit perkataan dan tekan generate code.
 
 
 
Selepas itu anda siap anda perlu tekan generate code dan copy code tu dan paste di blog html anda..
 
Untuk mudah diblogspot anda boleh pergi ke layout > add gadget > choose html > paste code tadi di ruang itu dan save..
 
Result anda boleh lihat begini..
 
 

 


Read More

Rabu, 13 Januari 2016

Segmen Blogwalking | Yaya Cendana

6 comments

http://www.yayacendana.com/2016/01/segmen-blogwalking-yaya-cendana.html
 
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
 
Kepada blogger2..
 
Jom ramai2 meriahkan segmen blogwalking yaya cendana ni ya..
 
tarikh tutup 30/1/2016
 
Selamat bersegmen..

Read More

Black & Decker Cordless Drill CD9600

4 comments

Black & Decker Cordless Drill CD9600
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Baru-baru ini di pasaraya Tesco ada buat sale barangan black & decker ini.

Pada hari tu, ingat hati nak beli jigsaw je, lepas tu tengok cordless drill ni tengah buat offer agak murah la juga jadi apa lagi terbeli la sekali cordless drill ni..

Not bad juga cordless drill ni, tidak berat sangat tidak ringan sangat ketika pegang tu, ketika pegang tu rasa selesa memang handle dia tu sama besar dengan tangan ni plus ada grip sekali. Okay la.

bahagian dalam kotak
Apa yang anda dapat jika beli cordless ni adalah : Cordless drill, double ended bit & 9.6v charger.
Seperti ada dalam gambar diatas.

Pada pendapat saya, jika anda tengah mencari cordless drill dan dalam budget tak maw beli mahal2, saya recommended drill ni pun sudah sesuai. Cordless drill tidak boleh tembuk dinding ya.. Setakat kayu dan pasang skru or nut itu boleh.

Jadi hope projek saya selama sebulan ini dapat siap la sebelum sy balik semula ke borneo. Projek buat cabinet tv, dah siap nanti saya upload gambar.
 

Read More

Pencarian Top5 Blogger 2016

Leave a Comment

Assalamualaikum

*tekan banner untuk join

 
Nama panggilan dalam blog : hasif
 
Tempoh pengalaman berblogging : since 2011

Read More