Tutorial Pop Up Email Subscribtion Tutorial Pop Up Email Subscribtion - The New Minded Tutorial Pop Up Email Subscribtion Tutorial Pop Up Email Subscribtion Tutorial Pop Up Email Subscribtion Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Tutorial Pop Up Email Subscribtion

Mail Chimp tutorial
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin membuat satu tutorial pop up email subscribtion.

Bagi mereka yang ingin memulakan bisnes atau mereka yang mempunyai blog info ingin keep in touch dengan readers anda boleh mengikuti tutorial ini.

Bagi mereka yang khusus untuk mulakan perniagaan online dan ingin menghantar promosi terbaru kepada pelanggan anda mailchimp ini sangat membantu. Sebagai contoh macam email yang selalu dapat dari parkson yang mengiklankan produk yang tengah promosi kepada email anda. Ia mailchimp ini dapat lakukan perkara itu.

Tamabahan pula mailchimp ini merupakan percuma untuk 2000 subscriber dan 12 000 mail per bulan.

Untuk tutorial kali ini saya akan mengajar bagaimana cara untuk setup pop up email subscription form ini.

  1. Langkah pertama perlu pergi website mailchimp dan signup link
  2. Anda perlu isi butiran-butiran yang dikehendaki.
  3. Selepas dah Berjaya akaun aktif anda boleh memulakan create list.

  4.  Selepas anda isi kesemua detail itu anda pelu tekan save..
  5. Paparan seperti dibawah akan keluar
Langkah 5..

Anda  perlu menekaan signup form.



Paparan seperti ini akan keluar seperti dibawah, anda perlu memilih subcriber pop up.
 
 
 Paparan untuk edit akan keluar seperti gambar dibawah.. Anda perlu edit perkataan dan tekan generate code.
 
 
 
Selepas itu anda siap anda perlu tekan generate code dan copy code tu dan paste di blog html anda..
 
Untuk mudah diblogspot anda boleh pergi ke layout > add gadget > choose html > paste code tadi di ruang itu dan save..
 
Result anda boleh lihat begini..
 
 

 



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner