Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? - The New Minded Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ? Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ?

https
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Adakah HTTPS Penting dalam SEO Ranking ?

Jadi Adakah penggunaan HTTPS Penting dalam SEO Ranking di search engine google? 

Ya, pada tahun 2014 google sendiri telah memberitahu bahawasanya website atau blog yang telah menggunakan https ini akan diberi kelebihan didalam ranking di search engine. 

Kenapa google berkata sedemikian? Ini bagi memastikan setiap pengguna yang menggunakan talian internet berada di dalam security web access.  

Jadi kenapa anda masih tidak menggunakan https ini sedangkan hampir 2 tahun dah perkara ini berlangsung.. Amat rugi kepada anda yang masih tidak bertukar dari http kepada https. 

Bagaimana rupa bentuk https ini?


Anda boleh lihat di url web address ada tulis perkataan https seperti gambar diatas. Jika anda nampak tulisan tersebut ini bermakna laman web yang anda akses tu berada didalam encrypted dan selamat untuk dimasuki. 

Seperti post saya yang sebelum ini ada membicangkan didalam penggunaan https ini antara salah satu teknik SEO yang terbaru yang perlu anda tahu.  

Walaupun terdapat banyak teknik untuk berada di dalam top ranking search engine itu sendiri, peluang yang telah diberitahu sepatutnya anda tidak boleh lepaskan terus bertindak dan bertukar kepada https. 

Flow https respond
Jadi bagaimana flow ia berlaku yang dikatakan selamat ini? Apabila anda membuka laman web jika website itu mempunyai https ia akan menghantar signal kepada server yang membuat certificate terlebih dahulu kemudian baru mengeluarkan responses dan encrypted kepada anda bagi memastikan anda selamat untuk berada didalam laman web tersebut.

Sebagai contoh untuk memudahkan kenapa penting https ini perlu digunapakai didalam website anda? Boleh tengok gambar di bawah ini:-

Flow https process

Jadi sekarang anda boleh nampakkan kenapa penggunaan https ini sangat penting dan diambil serius oleh google search engine didalam ranking website dan article.

Sekarang ini terdapat provider yang memberi akaun percuma untuk anda bertukar daripada http kepada https ini antaranya adalah cloudflare dan baru-baru ini saya ada terlihat di dashboard blogger ada bahagian untuk pergunaan https ini jadi anda boleh terus swith on https ini. Tidak rugi pun kalau anda bertukar kepada https ini.

Dapatkan domain termurah hanya $0.88

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner