Review Adblock Plus Terbaik Review Adblock Plus Terbaik - The New Minded Review Adblock Plus Terbaik Review Adblock Plus Terbaik Review Adblock Plus Terbaik Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Review Adblock Plus Terbaik


Adblock Plus
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin membuat satu review adblock plus terbaik.

Hampir tiga hari saya gunaa extension ini yang boleh didapati di mozilla firefox. Nak tahu cara pasang boleh baca di Adblock Plus untuk Firefox.

Niat asal saya install extension ini adalah untuk menghidekan iklan di youtube yang sekarang ni makin annoying dibuatnya.. Iya la sebelum video ada iklan, di sidebar ada iklan.. hurmm banyka pula iklan.. Iklan sekarang ini dimana-mana sahaja.. fuh.

Tapi yang paling annoyingnye hari tu masa tengah play video tiba-tiba iklan video tu keluar sampai dua kali dalam satu video yang sama.. pastu video yang kita tgh tengok tu kena buffering semula.. hurmm.. Ingat buffering video tu tak guna qouta..

Jadi pada hari tu mula proses pencarian tool yang boleh diguna.. Ternyata adblock plus extension untuk firefox ini berkesan. Tiada terus iklan-iklan di youtube tu..


Sebelum install adblock plus

Selepas install adblock plus


Jadi selepas install ads yang ada divideo dengan sidebar hillang... Baru la best nak tengok video di youtube. Nak letak iklan boleh cuma penambahbaikkan perlu dilakukan seperti satu video tu jangan la sampai dua kali ads tu keluar.. annoying ooo.. 

Tapi apa yang saya perasan bila guna extension ini kan, iklan yang berada diwebsite-website juga tidak lagi kelihatan. Sekali dengan saya punya affiliate iklan pun tiada kelihatan.. Fuh.. Baru terperasan..  Patotla extension ni dapat 5 bintang.. hebat.. 
Patotla laju je nak masuk website sekarang ni. hehe.. sebab salah satu faktor website slow adalah nak load iklan itu.. Tiada lagi iklan pop up yang annoying tu.. Seronok juga guna tools ini.. 

Jadi kepada anda yang rasa tak nak tengok iklan di website-website yang kadang-kadang agak memalukan untuk kita baca un ada.. Di facebook pun sama iklan banyak nak itu nak ini.. haha.. Ada anak-anak kecil guna laptop nak browsing bukak main game ke kan tengok youtube saya sarankan guna tool ini.. Mudah.. Tiada lagi iklan yang 18 tahun keatas.. haha..



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Terima kasih info...betul..rasa tak selesa bila iklan eh asyik muncul..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama :) .. lebih kurang macam tu la.. satu dua je cukup le iklan jangan ler terlampau banyak sangat..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner