Ahmadhasif.my telah Masuk Alexa Ranking di Malaysia Ahmadhasif.my telah Masuk Alexa Ranking di Malaysia - The New Minded Ahmadhasif.my telah Masuk Alexa Ranking di Malaysia Ahmadhasif.my telah Masuk Alexa Ranking di Malaysia

Ahad, 12 Jun 2016

Ahmadhasif.my telah Masuk Alexa Ranking di Malaysia

49 comments

Alexa Rank Di Malaysia
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ini saya ingin bercerita dimana blog ahmadhasif.my telah masuk alexa ranking di Malaysia.. 

Waaa, akhirnya sasaran untuk memasuki rank alexa di Malaysia telah berjaya... Tak sangka sebegini cepat ia akan masuk ke rank Malaysia.. 

Blog ini kini berada di tangga 29 000 ++ di Rank Malaysia..  

Ini merupakan satu pencapaian terbaharu buat saya, dimana sebelum ini domain yang lama ahmadhasif dot info berada stabil di global rank tapi tidak sempat untuk masuk ke rank Malaysia.. 

Kini blog ini berjaya masuk di Rank Malaysia.. Syukur sangat.. Maybe kedudukan ini masih baharu lagi dan boleh naik dan turun dalam buat masa terdekat ini. Saya berharap ia akan terus naik dan naik sehingga ia mencapai satu tahap ia stable. 

Jadi lepas ini sasaran adalah untuk menaikkan page rank blog ini pula. 

Bagaimana untuk mendapatkan blog anda berada di Rank Malaysia?

  1. Caranya adalah bermain dengan keyword yang biasanya orang search di search engine. Boleh guna tool dari google adword keyword planner.
     
  2. Menghasilkan kontent yang berkualiti untuk dibuatkan sebagai bahan bacaan umum.
  3. Update post sekurang-kurangnya dua hari sekali.
  4. Gunakan keyword yang betul terhadap di gambar, dalam content, dan tajuk.
  5. Dan guna nofollow link untuk link blog anda dengan blog lain didalam tujuan proses giveaway, review or blog yang anda link tu tak nak beri effect kepada anda dan dia.
  6. Pastikan blog anda bebas Malware dan other malicious aktiviti.
  7. Kelajuan untuk load masuk ke blog anda. (ini maybe juga salah satu faktornya)
Yang paling penting adalah kesabaran untuk memastikan SEO blog anda ranking higher di search engine.

Selamat berbloging ye para blogger..

 

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

49 ulasan :

  1. content blog saya banyak pasal personal story je, bukan utk bacaan umum.. mungkin inilah salah satu sebabnya kot, haha..
    tahniah berjaya masuk rank malaysia! bukan senang nk dapat tu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Content blog mengenai story pun ok tapi bila kena dengan keyword lagi bagus..
      terima kasih..

      Padam
  2. Alhamdulillah tahniah ya...moga terus success... :)

    BalasPadam
  3. wahh... tahniah hasif! nak update sekurang2nya 2x sehari tu yg xdapat. Kdang bz n xonline pun. tsk . acaner nak check ranking tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih..
      check ranking mana satu ye??
      kalau nak cek ranking boleh pergi website alexa..

      Padam
    2. yang dekat alexa ranking tu la. memang kena sign up n berbayar ke

      Padam
    3. ooo.. boleh check secara percuma.. pergi je website alexa nnti masuk url..

      Padam
  4. Tahniah.. hebatnye.. hurm susah jugak nk capai cam awk ni.. hehe.. tahniah ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih.. Insyallah boleh punya tu nanti capai.. :)

      Padam
  5. Tahniah.. hebatnye.. hurm susah jugak nk capai cam awk ni.. hehe.. tahniah ye..

    BalasPadam
  6. tahniah..mybe sebab domain .my kot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maybe juga itu salah satu faktor..

      Padam
  7. assalam
    salam ramadhan

    tahniah. good luck

    ps: thank you.
    atas cadangan tu. akan sy ke pertama kompleks

    BalasPadam
    Balasan
    1. wslm..
      salam ramadhan..
      sama-sama

      Padam
  8. Tahniah, moga terus suksess..mmg sbg blogger kena ada target tetentu kan, cuma bg akk cuma suka2 je.
    Trmkasih bw ke blog akk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih :) yup mmg kena ada target tertentu..

      Padam
  9. Terbaikk. Moga trus sukses!! :)

    BalasPadam
  10. Tahniah, moga terus suksess..mmg sbg blogger kena ada target tetentu kan, cuma bg akk cuma suka2 je.
    Trmkasih bw ke blog akk.

    BalasPadam
  11. tahniah hevat kecapaiannya.

    BalasPadam
  12. Tahniah Hasif... Banyak info yg baru mummy tau.. Thanks na..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. semoga info yang diberi dapat memanfaatkan ye

      Padam
  13. Dulu saya rajin berblog. bila dah kerja tinggalkan terus tersadai berhabuk. huhu.. harap2 dapat momentum menulis blog semula. Tips 2 hari sekali entri menarik jugak untuk dicuba tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. semoga momentum tu datang semula bro.. :)

      Padam
  14. Tahniah.. But kurang faham point no 5. Knp nolink eh..? Sorry noob sket..hehe

    BalasPadam
  15. Tahniah.. But kurang faham point no 5. Knp nolink eh..? Sorry noob sket..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih.. Supaya tiada beri effect kepada SEO diantar blog sendiri dengan blog lain. Dan tujuan untuk menghalang proses penjualan backlink. boleh cari google blog.

      Padam
  16. wah tahniah saudara AH
    masih lagi berusaha ke arah ini =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima Kasih..
      Semoga tercapai ye impian tu..

      Padam
  17. Tahniah bro hasif. kipidappp!

    BalasPadam