Cara Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox Cara Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox - The New Minded Cara Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox Cara Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox Cara Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Cara Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox

Extra 1 Gb Free Storage From Dropbox
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsikan kepada anda satu cara sah dan legal untuk Dapatkan Extra 1GB FREE Storage Dari Dropbox. 

Untuk akaun secara percuma dropbox hanya menawarkan 2GB ruang simpanan untuk anda gunakan, tapi didalam post kali ini saya akan tunjuk ajar kepada anda bagaimana anda boleh mendapatkan sehingga 1GB extra data storage dari dropbox.

Step 1 

Anda perlu isikan butiran email anda di bawah ini, nanti satu email invitation oleh saya akan deliver ke email anda.

Perhatian ini hanya boleh digunapakai untuk signup pertama kali sahaja. Jadi jika anda sudah ada akaun dropbox anda boleh signup akaun baru guna email yang lain ye jika nak ikuti tutorial ini.



Sila Masukkan Butiran Anda Disini

* indicates required



Step 2 

Setelah anda berjaya signup anda akan mendapat secara automatik 2GB data storage di dropbox,

Jadi jika anda install dropbox di komputer anda, anda akan menerima 500mb data percuma disebabkan invitation yang saya berikan kepada anda tadi.

Downloading dropbox
Setelah berjaya anda download dan install di komputter / laptop anda satu paparan pengesahan dari dropbox mengenai anda berjaya install akan terpapar di web browser anda.

Jadi disini anda boleh cek nilai data anda kini adalah 2.5GB
2.5GB Data Storage
Setelah berjaya anda lihat 2.5Gb anda boleh uninstall dropbox dari laptop / komputer anda jika anda tidak mahukan menggunakan apps tersebut dari laptop.

Step 3

FREE Data
 Step ini adalah baki lagi 500mb lagi yang anda boleh dapatkan iaitu, anda connect kan dropbox anda ke facebook, twitter dan buat satu review mengenai dropbox.

Review Kepada Dropbox
Jadi dimana anda nak dapatkan free storage ini ?

Anda boleh klik disini https://www.dropbox.com/getspace anda hanya perlu login terlebih dahulu dan klik link tersebut dan ikuti langkah yang disediakan oleh pihak dropbox.

Akhir sekali keputusannya adalah

3Gb Storage
Anda berjaya mendapatkan 1GB dari dropbox.

Mudahkan.. Jadi nak dapatkan invitation kod dari saya sila isikan email anda dibawah ini :-



Sila Masukkan Butiran Anda Disini

* indicates required



Mari ketahui Apakah


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner