Kelebihan Surah Ar Rahman Kelebihan Surah Ar Rahman - The New Minded Kelebihan Surah Ar Rahman Kelebihan Surah Ar Rahman Kelebihan Surah Ar Rahman Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Kelebihan Surah Ar Rahman




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai kelebihan surah al-rahman.

  1. Rasulullah s.a.w bersabda : "Sesiapa yang membaca surah al-rahman, Allah akan menyayangi kelemahannya dan meredai nikmat yang dikurniakan padanya" (Tafsir Nur al-Thaqalain 5/187). 
Didalam surah ini banyak kali berulang ayat : Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin?).

Apabila anda menghayati makna surah ini anda akan berasa lebih untuk bersyukur terhadap apa yang anda miliki sekarang.

Itu sahaja perkongsian ringkas saya pada hari ini.. Selamat menghayati makna surah ar rahman ni.

Apabila saya mengalami kesusahan saya akan membuka surah ini dan menghayati maknanya, and lepas itu insyallah dapat reda kesusahan yang saya hadapi tu.


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Surah ArRahman memang banyak fadilatnya... Kekadang apabila membawa surah tersebut Boleh menggigil seluruh badan...

    BalasPadam
  2. nice sharing. Kadang2 dengar org baca je pun dah rasa sayu even tak taw maksudnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup betul tu.. sayu je rasakan.. cuba lepas ni sama-sama kita faham makna surah ini..

      Padam
  3. ayat quran penawar yg terbaik ...

    BalasPadam
  4. tingat dulu ms memula kenal quran. rs pelik kenapa ayat2 nya berulang2 ;-)

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner