Kelebihan Surah Ar Rahman Kelebihan Surah Ar Rahman - The New Minded Kelebihan Surah Ar Rahman Kelebihan Surah Ar Rahman

Selasa, 7 Jun 2016

Kelebihan Surah Ar Rahman

6 comments




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai kelebihan surah al-rahman.

  1. Rasulullah s.a.w bersabda : "Sesiapa yang membaca surah al-rahman, Allah akan menyayangi kelemahannya dan meredai nikmat yang dikurniakan padanya" (Tafsir Nur al-Thaqalain 5/187). 
Didalam surah ini banyak kali berulang ayat : Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin?).

Apabila anda menghayati makna surah ini anda akan berasa lebih untuk bersyukur terhadap apa yang anda miliki sekarang.

Itu sahaja perkongsian ringkas saya pada hari ini.. Selamat menghayati makna surah ar rahman ni.

Apabila saya mengalami kesusahan saya akan membuka surah ini dan menghayati maknanya, and lepas itu insyallah dapat reda kesusahan yang saya hadapi tu.

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

6 ulasan :

  1. Surah ArRahman memang banyak fadilatnya... Kekadang apabila membawa surah tersebut Boleh menggigil seluruh badan...

    BalasPadam
  2. nice sharing. Kadang2 dengar org baca je pun dah rasa sayu even tak taw maksudnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup betul tu.. sayu je rasakan.. cuba lepas ni sama-sama kita faham makna surah ini..

      Padam
  3. ayat quran penawar yg terbaik ...

    BalasPadam
  4. tingat dulu ms memula kenal quran. rs pelik kenapa ayat2 nya berulang2 ;-)

    BalasPadam