Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com - The New Minded Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ini memang rezeki aku la dapat join segmen dari mialiana ni.. huhu.. Selalunya memang akan terlepas tapi hari alhamdulillah berjaya juga join. 

Jadi kepada anda yang belum join cepat2 join ye...

Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 15 Jun 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #21 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Assalamualaikum and hi ! Singgah awal takut raya nnti tak sempat datang 'rumah' hehe. Sihat ke tuan blog ?

    http://theathra.blogspot.my/2016/06/segmen-12-jam-bloglist-21-mialianacom.html

    BalasPadam
  2. salam... terima kasih sudi join segmen ini. senarai peserta ada di http://www.mialiana.com/2016/06/senarai-peserta-segmen-12-jam-bloglist.html

    keputusan diumumkan pada malam ini. good luck ya..

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner