The Power Of Napping The Power Of Napping - The New Minded The Power Of Napping The Power Of Napping The Power Of Napping Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

The Power Of Napping

Im Sleepy
Assalamualaikum and Good Evening,

I Would like to share a topic for today about The Power of Napping.

What is naps ? Naps is sleeping during the day that between 1.00pm - 4.00pm that was taking about 10-30 minute of sleep.

For me the ideal for take a nap is before taking a lunch which time 12.30pm - 1.00pm it according to GMT +8. During this time it a good time for taking a rest for a while after done doing hardwork on using brain.

What is benefit of taking a naps?
  1.     Can boost our brain
  2.     Can improve in problem solving
  3.     Can improve our mood and feeling
  4.     It also can improve our ability to learn in the working place

So why not you should try make a nap as a your routine daily task, take a 20minutes a nice sleep during the day and you will boost up your brain and give more energetic to your body. That is the power of napping that you would get if you have nice nap during the day.

                                     Anda Mungkin Meminati untuk Ketahui Satu Tip Mengenai:


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Takot tak nyempat 20min. sambung lg :)

    Jemput join mini GA mek ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahhaa.. kena la set minda tido kejap dalam 20 minit.. dapatkan tido yang mantap untuk 20 minit cuba try buat nanti rasa kelebihannya..

      Padam
  2. Memang tido sekejap banyak kelebihan dia terutama kalau sebelum zohor. In sha allah boleh bagi tenaga untuk bangun tengah malam :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup betul tu sebelum zuhur paling bagus..

      Padam
  3. selalu dengar pasal tido sebelum zohor ni. dalam islam ada sebutan dia.. haa xingat pulak...

    BalasPadam

Catat Komen

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner