Top 13 Keyword Ahmadhasif.my Di Search Engine Google Top 13 Keyword Ahmadhasif.my Di Search Engine Google - The New Minded Top 13 Keyword Ahmadhasif.my Di Search Engine Google Top 13 Keyword Ahmadhasif.my Di Search Engine Google

Selasa, 21 Jun 2016

Top 13 Keyword Ahmadhasif.my Di Search Engine Google

9 comments

Top Keyword
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Top 13 Keyword Ahmadhasif.my Di Search Engine Google dan juga sedikit pengalaman ketika proses menjadikan ahmadhasif.my ni berjaya di ranking di top page hampir kesemua latest post terdapat di top page. Alhamdulillah.

Top 13 keyword blog ini
Jadi nak tahu apa top keyword yang selalu pengguna untuk buat proses pencarian di google search engine? Ha diatas ini ada 13 keyword yang mereka selalu search untuk 30 hari yang lepas dan blog saya ini hampir kesemuanya berada di top page search engine. 

Memandangkan sekarang ini musim bulan ramadhan jadi sudah semestinya article yang mempunyai kait rapat dengan keagamaan menjadi pilihan. Terutamanya adalah waktu solat.. Supaya senang untuk kita ketahui waktu berbuka pukul berapa kan.. Senang nak rancang masa untuk proses penyediaan makanan nanti. 

Jadi sekarang ni juga sudah 15 Ramadhan kita berpuasa sudah semestinya trend untuk mencari resepi-resepi kuih raya pulak kan.. Jadi disini anda boleh lihat biskut semperit memang menjadi pilihan utama mereka mencari.. Kenapa ya mahu cuba kuih semperit yang sedap ke? Kalau nak cuba anda boleh terus lawat website ini Kuih Semperit Tradisional yang pasti sedap, tidak perlu anda susah payah nak membuatnya.. 

Jadi tips untuk bermain dengan keyword untuk blogger adalah ikut trend semasa. Jika pada waktu itu musim perayaan maka post pun kena la ada yang berkaitan perayaan begitulah seterusnya.. 

Qoute
Ha, kenapa dengan qoute diatas ini?

Bukan senang untuk mengecapi kejayaan, haters itu sudah semestinya ada. Saya sendiri pun ada mengalaminya suatu ketika dahulu kira setahun lepas la. Sampai waktu tu macam malas dah nak berblog ini.. haha..

Motivasi Balik
Jadi bila tengok semula benda ni, ha naik semula motivasi sehingga apa yang anda nampak sekarang hasilnya adalah blog ini berjaya masuk ke rank malaysia, banyak keyword berada di top search engine dan lain-lain info yang anda boleh dapat disini. 

Saya juga pernah kena ban dari satu group ni.. haha ini paling lawak... Kalau kepada yang kenali saya, saya ini bukan la jenis suka membuat spamming di group2 untuk ping post disana. Hanya artikle yang penting je pun dan manfaat je akan dimasukkan dan dishare didalam group. 

Disebabkan post itu la sekarang ia jadi top di google nak tahu tengok keyword (dalam gambar) di top position 3.1 itu apa.. Maybe masa itu ramai sangat kot yang like dan reshare artikle tu di timeline masing2 jadi tahu-tahu je dah kena ban dari group.. hahaha.. Post yang baik pun kena ban.. Memang kenalah dengan qoute saya bagi diatas ini. 

Jadi adakah laman sosial pemberi backlink yang bagus? 

Kalau berdasarkan article saya itu, jawapannya adalah YA TAPI orang yang berlainan yang share article anda itu. Baru la mendapat kepercayaan bahawasanya aritcle itu memang berguna dan memang patot untuk diranking. hehe.. Untuk article itu saya mendapat 16 orang berlainan yang reshare fuh tu la satu tahap pencapaian yang terbaik buat masa ini di blog ini. Anda mungkin lagi hebat dari saya. 

Jadi bukan senang nak berjaya.. Halangan itu sentiasa ada, tapi halangan itu akan membuat anda lebih kuat dan ketahui ia tandanya anda dalam proses untuk mencapai kejayaan yang anda inginkan itu. 

Anda mungkin juga untuk ketahui satu tutorial yang berguna



If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

9 ulasan :

  1. Terima kasih atas perkongsian.

    BalasPadam
  2. waaa... congrats Asep! haaha. tp memang xpatut la post yg baik2 pun kena ban. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks nadhie... aah betul tu mmg xpatot.. :D :D

      Padam
  3. Alhamdulillah..secara tidak langsung memotivasikan ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah.. yup secara tak langsung dapat motivasikan diri semula bila tgk qoute2 tu..

      Padam
  4. Keren banget Kakak... Apa ya resepnya biar bisa kayak websitenya kaka..PLZ. Mohon dibalas :)


    Dek Ego20han.ga

    BalasPadam