Uber Taxi Malaysia Uber Taxi Malaysia - The New Minded Uber Taxi Malaysia Uber Taxi Malaysia Uber Taxi Malaysia Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Uber Taxi Malaysia

Kuala Lumpur ke KLIA
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai info Uber Taxi Malaysia. 

Tahukah anda Uber Taxi Malaysia hanya terdapat di 4 buah negeri sahaja iaitu;
  1. Kuala Lumpur
  2. Kota Kinabalu
  3. Johor
  4. Ipoh
 Jadi jika anda sedang pergi bercuti di negeri ini, anda boleh menggunakan perkhidmatan uber ini untuk dijadikan sebagai pengangkutan anda ketika berada di negeri-negeri tersebut.

Tambang yang dikenakan pula adalah serendah dari RM0.95.

Untuk menaiki perkhidmata Uber ini, terdapat 3 jenis kenderaan iaitu UberX, UberXL dan Uber Black.

Uber X

Uber XL
Setiap jenis kenderaan ini adalah berfungsi mengikut bilangan penumpang yang akan naik untuk penggunaan perkhidmatan uber ini.


Tambang Uber
Untuk mengetahui tambang yang akan dikenakan kepada anda, anda boleh masukkan lokasi anda sekarang dengan lokasi yang hendak dituju, nanti web uber akan calculate tambang akan dikenakan kepada anda. Check Tambang Uber Anda.


Berita baik untuk mereka yang akan ke KL International Airport.

Tambang anda dari KL ke KLIA adalah RM75.00 untuk uberX.

Tambang Uber
Waa jadi jika anda tiada pengangkutan anda boleh menggunakan perkhidmatan uber ini, harga yang ditawarkan pun berpatutan juga.

Semoga perkhidmatan Uber ini akan diperluaskan diseluruh Malaysia. Baru la senang anda nak pergi travel kan.. Tidak perlu risau lagi pasal pengangkutan bila di negeri orang.


Jom Share Cerita / Kisah




If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Makkk aiiii 75henggettt.

    BalasPadam
    Balasan
    1. standard price la tu dr kl ke airport.. tak leh nk murah sgt nnti kacau periuk nasi org lain pula..

      Padam
  2. Reen naik dari KLIA2 ke TBS pun rm75.. Teksi biasa. Teksi uber ni nmpk luas.. In sya Allah akn dtg Reen cube.

    BalasPadam
  3. bila agaknya uber nak ada kat seluruh negeri especially kelantan? hahaha

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner