Hang Pi Raya - Khalifah Hang Pi Raya - Khalifah - The New Minded Hang Pi Raya - Khalifah Hang Pi Raya - Khalifah Hang Pi Raya - Khalifah Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Hang Pi Raya - Khalifah


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri tahun 2016.

Saya ingin memohon maaf salah silap jika ada buat salah silap sepanjang berada di dunia blogger ni. :)

Jadi mari kita layan dulu lagu raya ni dari Khalifah bertajuk Hang Pi Raya..

Lirik Lagu Hang Pi Raya - Khalifah

 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Rayaaaa...

 Hari Raya tiba,
 sebulan Puasa,
 Tertunai Sudah,

 Duit yang ada,
 Cukup - cukup saja,
 Buat belanja,
 Ada kereta,
 Yang kubawa,
 Jenama Malaysia,
 Insya Allah,
 Jumpa Mak Ayah,
 Dan sanak saudara,

 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Rayaaaa...

 Takbir bergema..
 Indah di pagi raya
 Syahdu terdengar,
 iramanya dijiwa,
 Syawal Mulia,
 Ampun Maaf dipinta,
 pada ibu ayah,
 dan juga sanak saudara,

 (dikir)
 Abang - abang kakak - kakak
 duit raya jangan lupa (2x)
 Anak - anak bergembira sebab dapat
 duit raya (2X)
 Kuih raya semua ada
 Juga macam - macam ada (2x)
 Nak pi raya mana tunggu lepas solo gitar......

 Ceq pi Raya
 Ceq pi ziarah sini - sana,
 Jumpa kawan lama,
 Buka macam - macam cerita,
 Sedih gembira
Kita Kongsi Bersama,
 Selamat Hari Raya
 Ampun maaf dipinta,

 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Raya,
 Nak Pi Raya,
 Pulang Rayaaaa...

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. ni lagu ke puisi..huhuhu..lirik yang simple...tapi tak pernah dengar...hehe

    BalasPadam
  2. Salam aidilfitri asep! taon ni raya mana je?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam aidilfitri... tahun ni raya di selangor..

      Padam
  3. sy suka lagu ni... hiks..

    Selamat hari raya encik... :)

    BalasPadam
  4. sy suka lagu ni... hiks..

    Selamat hari raya encik... :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner