Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my - The New Minded Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my

Paparan Terbaik
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ini saya ingin berkongsi mengenai Paparan Terbaik Untuk Layari Blog Ahmadhasif.my.

Sejak dua menjak ni saya dapat beberapa feedback dari beberapa blogger yang tidak dapat memasuki ke blog ini. Jadi saya terpanggil untuk membuat satu artikle ini supaya anda dapat memasuki ke blog ini tanpa sebarang gangguan. 

Untuk mendapatkan paparan yang terbaik bagi pengguna dekstop adalah menggunakan web browser firefox dan google chrome. Sila pastikan web browser anda mempunyai update yang terkini. Setakat ini, dari performace untuk windows vista ke atas masih dapat memasuki blog ini tanpa ada sebarang gangguan. Antivirus desktop yang digunakan adalah avira & norton juga dapat memasuki ke blog ini. Mahupun jika anda berada di share network di pejabat or public area pun masih dapat memasuki blog ini yang telah di tested menggunakan windows 7 embed (mcm ni kot eje nye).. 

Untuk penggunaan mobile pula, yang ni ada beberapa perubahan yang telah saya lakukan.. Jika sebelum ni ruangkan kotak komen tidak muncul sekarang ia telah muncul dan anda boleh komen. So far jika menggunakan android pilihan google chrome adalah yang terbaik untuk melayari blog ini dan fire fox juga ok.. Jika guna windows phone tiada masalah.. Guna je internet explorer tu boleh guna tiada masalah.. 

Maybe sebelum ini saya tidak perasan terhadap beberapa minor error yang terdapat sebab guna windows phone dan IE untuk balas komen anda di blog ni.. Bila baru-baru ini saya telah menggunakan android baru saya nampak ada masalah minor yang timbul.. Tak taw la mana silapnye.. Adakah web browser dari android itu sendiri yang ada minor error itu saya tidak tahu.. So far untuk pengguna android saya telah betulkan error ruangan kotak komen itu dan paparan terbaik adalah menggunakan google chrome.. 

Jadi jika anda tidak dapat nak masuk ke blog ini sila direct terus ke emel saya ye maklumkan kepada saya.. Kalau boleh statekan apa masalahnya tu.. Insyallah boleh diperbetulkan untuk menambah baik dekat blog ini. 

So far setakat ni blog ini tiada pasang apa-apa iklan.. Jadi memang sepatutnya tiada pop up ads or anything berkenaan iklan.. 

Itu je post kali ni.. Selamat berblogging yer.. 





If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. I cannnn! hehe. keep blogging yaa =D

    BalasPadam
  2. yesss.. dpt masuk sini guna android.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. okay dah dapat masuk ye.. alhamdulillah.. kalau ada error lagi sila update yer

      Padam
  3. hehe...saya listkan blog awak dalam senarai blogger saya..so setiap kali ada entry baru,saya just klik..terus masuk..hehe...:)

    BalasPadam
  4. selamat berblogging , Hasif =)

    tq selalu singgah space NIA ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat berblogging juga nadiah... sama-sama :)

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner