Review Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual Review Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual - The New Minded Review Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual Review Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual Review Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Review Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual

Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual Low Light with flash

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini saya ingin membuat satu review mengenai Camera Test Sony Xperia Z5 Premium Dual.

Camera Xperia ini mempunyai resolusi sehingga 23mp dan boleh merakam video pada tahap 4K. 

Pada pandangan saya, hasil tangkapan gambar dari telefon ini amat memuaskan dan ia memberi tona gambar yang natural dan warna yang diberi itu adalah true colour dari objek yang dilihat oleh mata. Ha yang ni baru menarik tiada la tipu muslihat dari camera tu kan.

Jadi jom tengok beberapa hasil tangkapan gambar yang telah dilakukan oleh saya.. 
Gambar yang diupload ni tiada diedit yer.. Terus direct upload dari hp ke blog ni ha.. 



W3.CSS



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. wahh..macam menarik...i pun tengah cari-cari hp lagi..belum tahu nak beli yang mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo.. Semoga dpt memilih hp yg bekenan dihati..

      Padam
  2. camera dia lawoo ahh berbaloi tuh beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup.. Mmg lawa camera dia.. So far puas hati la guna setakat ni..

      Padam
  3. Wow sharp jugak camera dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah memang sharp pun gambar yg di ambil..

      Padam
  4. woaw besarnya mp camera. gambar2 pun cantik. iphone 6s pun baru 12mp. btw beli dlm berapa harga?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah so far gmbr yg diambil memuaskan hati juga la.. Beli ri tu dalam rm2600 kalau x silap..

      Padam
    2. Aah so far gmbr yg diambil memuaskan hati juga la.. Beli ri tu dalam rm2600 kalau x silap..

      Padam
  5. Kamera bagus kalau tangan gigil macam kakak jadinya tak cantik juga dik:)
    Tapi kalau tangan bagus pandai cari angle, kemera cantik, gambar bertambah cantik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tgn gigil tu belum try lgii...
      Tp dia ada image stabilizer..
      Betul tu kak. Kalau kena angle cantik mmg cantik la gambar tu..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner