Review TMgo Broadband Terbaik Review TMgo Broadband Terbaik - The New Minded Review TMgo Broadband Terbaik Review TMgo Broadband Terbaik

Jumaat, 29 Julai 2016

Review TMgo Broadband Terbaik

7 comments

TMgo Broadband

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Hari ini saya ingin membuat sedikit review mengenai TMGO Broadband yang dikeluarkan oleh TM. 
 
Saya mencuba TMgo broadband ni kerana ia adalah guna prepaid dan tiada kontrak yang perlu dipatuhi cuma jika akaun simkad ini tidak di reload atau aktif selepas 30 hari simkad ni akan expired. Itu je la syaratnya untuk pastikan kad sim ini aktif. 

TMgo ini saya dapatkan di TM Point, Quill City Mall level 3, kalau naik lrt boleh turun Monorail Medan Tuanku. Kalau rajin nak jalan amik masa 10 +- 5 minit turun dekat lrt stesen bandaraya. Hanya disini sahaja yang ada dan outlet terdekat bagi mereka yang berada didalam kawasan Ampang. Outlet lain tak taw la kenapa tiada maybe stok mereka dah habis kot. 

Untuk pek permulaan ini pada harga asalnya adalah RM315.00 tapi kini hanya RM115.00 tidak termasuk GST.. 

Jika anda tanya pada saya dari segi harga qouta yang ditawarkan ia tidak la murah dan juga tidak la begitu mahal.. Ia mampu milik la.. Cuma jika penambahbaikkan untuk unlimited qouta mungkin akan menarik lagi ramai user untuk gunakan TMGo ni.. Means bila qouta dah habis masih boleh guna.. 

Jika diikutkan kawasan perumahan saya ini tiada coverage untuk TMgo maybe sebab tu outlet sini tidak ada stok.. Tapi yang hairannya usb modem ni detect full bar 4G tu.. hehe... Maybe tidak ramai orang guna dan line internet juga laju... 

Full bar 4G
Jika lampu LED itu hijau means kawasan itu ada line... 

Full 4G
Okay kita besarkan sikit gambar ni.. Ini adalah terminal untuk anda memasuki talian internet.. Nampak tak 4g nye tu penuh.. 

Speed Test
Okay untuk speedtest pula TMgo ini mendapat 13.76 Mbps download speed.. Fuh boleh tahan laju juga TMgo ni.. Lepas ini senang la nak update blog dan blogwalkingkan.. hehe.. 

Salah satu sebab kenapa saya beli TMgo ini juga nak guna masa dekat Sabah nanti sebab dekat sana tengok signal cun je.. Tapi tak taw la lagi macam mana keadaanya nanti hope line memang cun la.. 

Promosi TMgo
Untuk promosi kali ini jika anda tambah nilai before 31 julai 2016 anda akan mendapat extra qouta 5.++ gb extra... Menarikkan.. 

Pek permulaan juga akan mendapat 2gb percuma untuk digunakan selama 30 hari.. Cuba lihat bila untuk pertama kali sign up anda bayar device + topup RM50 = RM171.90 lihat berapa kouta anda ada..

Kouta.
Nampak tak almost 15gb qouta anda akan ada.. Untuk qouta bonus akan expired dalam masa 30 hari or akan digunakan terlebih dahulu sehingga habis baru guna actual kouta.. Actual kouta jika tambah nilai Rm50 akan expired dalam masa 60 hari.. Lama juga kan.. 

Jadi jika anda nak guna internet tapi malas nak ada komitmen lain dengan kontrak bagai nak upfront mahal2 sampai dua tiga ratus kan.. Anda boleh cuba menggunakan TMgo ini.. So far memang puas hati la cuma line disabah belum try lagi macam mana.. 




If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

7 ulasan :

  1. Kakak sekeluarga guna post-paid tapi sebab hubby kakak jadikan kakak dan anak-anak subsidiaries kami punya laaaaagi murah. Data sebulan rm28 dan bill utk sesama kami foc. Kalau call others baru charge.

    TMgo ni kakak baru tahu. Tq for the info.

    BalasPadam
  2. Kakak sekeluarga guna post-paid tapi sebab hubby kakak jadikan kakak dan anak-anak subsidiaries kami punya laaaaagi murah. Data sebulan rm28 dan bill utk sesama kami foc. Kalau call others baru charge.

    TMgo ni kakak baru tahu. Tq for the info.

    BalasPadam
  3. 12gb? pehh memang puas laa. hadap blog je gituu (´∀`)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah memang puas abis la hadap blog je ni.. hehe

      Padam
  4. wahhh..baru tahu...dekat ngan opis lak tempat tu,irda baru tukar umobile 70 tu,tapi kat umah ni line tu masih slow,macam ok je boradband tm ni...nak try lah,.,,,,tapi dah habis promo eh..wuaaaaaa sedihhhhh...lagi satu xde contract best tu..terima kasih for info...waaahh nak tukar nak tukar...nampak tak excited disitu...huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. :D nampak tu excited nak tukarnya tu.. selamat mencuba la yer.. oo umobile di tmpt sy laju jer sbb sy pun guna umobile juga..

      Padam