Cara Membuka Akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info Cara Membuka Akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info - The New Minded Cara Membuka Akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info Cara Membuka Akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info

Rabu, 10 Ogos 2016

Cara Membuka Akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info

11 comments

Adwords
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Hari ini saya ingin membuat satu tutorial bagaimana untuk membuka akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info.

Ha panjang betul nama tajuk post kali ini.. Tak dapat idea nak pendek macam mana dah.. 

Berdasarkan post saya sebelum ini ada beberapa yang memberi komen bertanyakan kenapa tidak boleh memasuki adwords? Ia percuma ke? stuck di billing info.. 

Okay jadi post kali ini saya akan menjawab persoalan anda itu...  

Untuk mereka yang belum pernah membuka akaun google adwords kali ini lebih tricky sedikit berbanding dulu.. Maybe ia salah satu strategi marketing mereka untuk memastikan anda membuat iklan instead of guna tools mereka secara percuma.. 

Langkah 1 :
 
Nasihat saya adalah anda perlu membuat akaun google baharu yang hanya digunakan untuk adword ini sahaja.. Mari ikuti langkah yang saya buat.. 

Sila pastikan history anda telah diclearkan terlebih dahulu untuk membuang kesemua autosave data anda akaun yang berkaitan google...

Langkah 2 : 

Signin
Selepas anda telah membuat akaun baharu anda perlu sign google adwords

Langkah 3 :

Tricky Part
Okay dekat sini agak trick jika silap memang anda akan stuck dekat sini je.. 

Saya pun cuba dua kali.. Kali kedua baru berjaya.. 

Apa yang perlu anda lakukan adalah : -
  1. email address itu perlu kosong
  2. website tu pun kosong
Lepas dua2 tu telah kosong anda perlu tekan "SKIP THE GUIDE SETUP" 

Part dekat sini perlu pastikan internet anda dalam keadaan kondisi yang baik. 

Langkah 4 :

Successful
 Bila paparan seperti diatas ini muncul ia bertandakan anda telah berjaya.. Apa yang perlu anda lakukan adalah pastikan emel itu betul dan kesemua-semua yang diperlukan itu betul dan klik save and continue..

Homepage
Selepas anda klik save and continue ia sepatutnya akan redirect ke akaun hompage google adword anda..

TAPI.....

Gagal
 Tapi... Bila anda klik skip this guide paparan diatas ini muncul ini maknanya anda gagal.. Sila cuba semula dengan cleankan history dan try signin semula google adword anda.. Jika masih gagal sila buka akaun baru google.. 

Okay senang je kan nak buka akaun google adwords ini.. Semoga berjaya.. Jika dah berjaya sila maklum semula kepada saya ye di ruang komen dibawah ini... 



If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

11 ulasan :

  1. haha saya sangkut kat tricky part tu rupanya. nanti saya try, tengah fikir nak letak nama apa kat emel baru. lama sangat tak buat emel baru ni. :)

    hanisamanina.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah ia agak tricky sikit.. dulu rasanya takde pun mcm tu..

      Padam
    2. Done! alhamdulillah boleh access dah. Thank you ye

      Padam
  2. mls dftr sbb ni lerr. dh try hr tu tak jadi pastuh sampai laaaniii tak buat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooo boleh ikut step dkt atas utk try daftar yer

      Padam
  3. thanks posting ni sangat bermanfaat

    BalasPadam
  4. tqqsm for info asep! memang yg ni la yang tga stuck sekarang =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama.. semoga lepas ni dah boleh akses la yer..

      Padam
  5. Tak pernah try lagi dan baru tahu . Tq tq hasif . Nanti nak try lah . =D

    BalasPadam