Dont Giveup Keep It Up Dont Giveup Keep It Up - The New Minded Dont Giveup Keep It Up Dont Giveup Keep It Up Dont Giveup Keep It Up Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Dont Giveup Keep It Up


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Lama juga tak berupdate blog ni.. Maklumlah baru pulang ke KL memang cenggini banyak dugaannye nak update blog ni.. Short trip je pulang kali ni sampai merdeka pastu pulang semula ke tempat asal.. hehe..

Fuh.. Hari ni teruk betul jerebunya... hurmmm duk rumah je seharian.. Asal pulang ke KL je mesti tak sah, tak jerebu satu hari.. -.- 

Terjumpa satu qoute ni menarik.. jadi saya nak share la kepada anda...

Semoga bejumpa lagi yer...

Mood nak berblogwalking ni... Rajin2 ler komen nanti saya singgah yer..

If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Nice!..hmm..jerebu lgi =.=

    BalasPadam
  2. itu lerr kan. jerebu je memanjang --' nice quote btw :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah pg ni hujan.. kurang sikit jerebunye tu..

      Padam
  3. Tu lah.. balik temerloh sabtu hari tu nak ambik anak ngan wife okay lagi.datang balik KL semalam dah jerebu teruk.. kesian anak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah teruk jerebu tu tp skrg ok dah..

      Padam
  4. nice quote..jerebuu??haaa dptkanlah penapis udara coway..hahaha
    ..sempat lagi irda ni kan..kekek

    BalasPadam
    Balasan
    1. penapis coway.. hehe.. insyaallah..

      Padam
  5. kali ni cuti apa pulak asep?

    BalasPadam
  6. Minggu lepas memang kuat jugak jerebu area KL ni. Nice quote !

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah memang kuat betul jerebunye tu. nasib sehari je..

      Padam
  7. Jerebu lagi ke KL adooii..nice quote tuan..singgah jalan2 blog kengkawan hujung minggu ni, ingat nk pergi memancing hujanlah pulak huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ari tu je sehari jerebu, lepas tu hujan je.. lepas merdeka tu dh ok dah jerebu tu..

      Padam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner