Hari Apa Terbaik Untuk Update Post Di Blog? Hari Apa Terbaik Untuk Update Post Di Blog? - The New Minded Hari Apa Terbaik Untuk Update Post Di Blog? Hari Apa Terbaik Untuk Update Post Di Blog?

Selasa, 9 Ogos 2016

Hari Apa Terbaik Untuk Update Post Di Blog?

30 comments

It's Monday
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, 

Mesti anda pernah terfikirkan hari apa hari yang paling sesuai untuk update post di blog ?

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman saya berkenaan hari paling sesuai untuk update artikle yang berkualiti pada hari yang sesuai. 

Percaya atau tidak hari yang saya maksudkan itu adalah hari ISNIN  sebelum lunch hours seeloknya sebelum jam 10 pagi. 

Selalunya orang cakap hari isnin adalah monday blues kan rasa malas nak  buat kerja macam-macam tapi percayalah hari tersebut merupakan hari terbaik untuk anda update artikle blog anda. Kenapa? 

Berdasarkan permerhatian saya, hari sabtu dan ahad adalah hari cuti dan ada blogger sendiri yang tidak sempat untuk update artikle mereka kerana spent time bersama keluarga jadi mereka tidak sempat untuk berblogwalking ke blog anda. Oleh itu, mereka akan mula buka blog mereka pada hari Isnin untuk baca dan lihat artikle yang telah anda postkan disamping mereka akan update blog mereka juga.

Macam saya sendiri hari Sabtu dan Ahad jarang saya akan update blog waktu itu memang saya akan habiskan masa dengan keluarga ye la pergi makan sama-sama jejalan and tengok movies di rumah. Kebiassannya pada hari minggu la cerita banyak best ditayangkan. So masa nak hadap blog memang terlalu nipis..

Katakan pada waktu pagi hari Isnin itu anda telah update blog, pada masa tersebut anda terus share artikle itu di google plus, mana tahu ada blogger yang style blogwalking melalui google plus kan. Or satu lagi tips pada pagi Isnin tu anda siap2 la berblogwalking diblog mereka dan tinggalkan komen. Insyaallah peratus untuk mendapat visitor akan tinggi.. 

Cuba anda perhatikan artikle yang best saya update, kebanyakkannya adalah pada hari Ahad Malam dengan Hari Isnin :-
  1. Review Winz Crunchy Flakes
  2. Tebaru Apakah Itu Nofollow Link 2016 ? 
  3. Hang Pi Raya - Khalifah
  4. How Strong Is Your Website? by Website Grader 
Okay ini berdasarkan kekerapan pengunjung yang datang ke blog saya la.. Kalau anda punya saya rasa lebih kurang je.. Akhir kata saya ingin ucapkan terima kasih kepada semua readers yang sudi membaca artikle di blog saya ini dan semoga tiips ini akan memberi motivasi untuk menangkis monday blues yang bermain diminda anda..
 
Cuba anda try tips yang saya berikan ini dan tengok resultnya nanti lepas tu compare dengan hari-hari lain lepas tu anda share pengalaman anda ada ke perbezaan... Artikle yang anda buat pada hari isnin itu perlulah yang best.
 


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

30 ulasan :

  1. Setuju. Reen tgk kt static pun hari isnin paling ramai yang singgah blog..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah ari isnin mcm hari permulaan tu yg ramai baru nak jenguk blog..

      Padam
  2. terima kasih atas informasi =)

    BalasPadam
  3. Hasif, ye ke... Baru tahu , tapi macam mana Nia nak tengok statistik tue ? Hihihi :) ... Ajar pls =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok dkt pageview post jer.. lepas tu tgk komen ada berapa banyak.. dgn buat share di google+ 1 kali je..

      Padam
    2. Oh mcm tue.. Tq hasif... Nice sharing =)

      Padam
  4. Thank you bro for the tips! Its gonna be so helpful.

    BalasPadam
  5. Dah lama tak update ikut hari ni. Selalu update ikut suka hati je. Haha.

    BalasPadam
  6. Tips ni mmg berguna, trmkasih Hasif. Tapi akk kadang sabtu atau ahad ada gak upfate sss akk tgk memasing tak update, nnt kalo ada yg berkunjung sabtu ahad apa lak nak dihidang, hihi

    BalasPadam
  7. Tips ni mmg berguna, trmkasih Hasif. Tapi akk kadang sabtu atau ahad ada gak upfate sss akk tgk memasing tak update, nnt kalo ada yg berkunjung sabtu ahad apa lak nak dihidang, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah memang sabtu dan ahad boleh update.. lagi bagus update hari2.. cuma mengikut apa yang saya perasan la kalau nak update post2 best better ari Isnin or ahad malam masa ini mcm ramai pula yg akan update blog dan blogwalking... hehe

      Padam
  8. Oo. update hari isnin? Tapi pukul 10 tu waktu kelas masih berjalan pulak. hahaha xD macam saya update bila nak, "tinggalkan" blog bila tak nak. w_w

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tak sempat ari isnin boleh je publish ahad malam pastu ari isnin pagi share di google plus

      Padam
  9. betul la tu hasif.. Sabtu ahad mmg tak tengok blog.. x sempatnye nk apdet.. Biasa isnin pagi baru sebok2 nk apdet.. hehe bagus la hasif ni.. Kajian yg ohsemnesss...

    BalasPadam
  10. betul la tu hasif.. Sabtu ahad mmg tak tengok blog.. x sempatnye nk apdet.. Biasa isnin pagi baru sebok2 nk apdet.. hehe bagus la hasif ni.. Kajian yg ohsemnesss...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kan.. ari sabtu dgn ahad ni biasanya luang masa dkt keluarga.. terima kasih..

      Padam
  11. Terima kasih share info yang bagus nie..

    BalasPadam
  12. alamak. selalunya pagi isnin busy di tempat keje. memang tak sempat laa >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahad malam pun ok juga nak publish post tu nnti ari isnin tinggal blogwalking je dgn reshare semula artikle tu di google plus..

      Padam
  13. Assalamualaikum. Kita ni main update je hari apa pun haha :') Lepas ni boleh lah cuba tips ni yee. Terima kasih daun keladi :p

    BalasPadam