SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ - The New Minded SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ

SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Lama juga actually saya tak join segmen ni.. Jadi hari ini saya tergerak hati nak join segmen yang dianjurkan oleh Maria Firdz ni..

Seramai 15 perserta yang bertuah akan memasuki bloglist diblog utama beliau..

Mungkin rezeki anda atau saya diantara calon 15 orang tu kan..

Tarikh untuk join adalah bermula 5/8/2016 hingga 15/8/2016.

Semoga berjaya ye rakan....


SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ


If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. singgah dari segmen sama..

    http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    jemput singgah blog sy..:D

    BalasPadam
  2. Salam singgah dari segmen yang sama =)

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum,

    singgah dari segmen yang sama . Jemput singgah blog saya.


    https://dindamaisarra.blogspot.my/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum...

    Salam kenalan dari segmen yang sama yer...Nape takde butang follower yer?

    http://www.myideakini.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  5. gut luck hasif.. lea pown join.. hehe

    BalasPadam
  6. hai sy join dan done follow anda :)

    http://www.roziahmuhammadnor.com/2016/08/segmen-blogger-aktif-2016-maria-firdz.html

    BalasPadam
  7. Salam...

    Terima kasih sudi join segmen ringkas dari MF...
    Senarai peserta telah disenaraikan...
    Sila semak no. Penyertaan di sini:

    http://www.mariafirdz.com/2016/08/senarai-peserta-segmen-blogger-aktif.html

    Penyertaan ini melayakkan anda masuk ke senarai blogger aktif 2016 di mariafirdzbloglist.blogspot.com

    Semoga ukhwah di alam maya ini dirahmati Allah...
    Dan teruskan berblog dan mencoret untuk manfaat kita semua...

    BalasPadam
  8. Salam...

    Terima kasih sudi join segmen ringkas dari MF...
    Senarai peserta telah disenaraikan...
    Sila semak no. Penyertaan di sini:

    http://www.mariafirdz.com/2016/08/senarai-peserta-segmen-blogger-aktif.html

    Penyertaan ini melayakkan anda masuk ke senarai blogger aktif 2016 di mariafirdzbloglist.blogspot.com

    Semoga ukhwah di alam maya ini dirahmati Allah...
    Dan teruskan berblog dan mencoret untuk manfaat kita semua...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner