Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? - The New Minded Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ? Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ?

Sabtu, 24 September 2016

Almond Boleh Menurunkan Berat Badan ?

8 comments

Almonds
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Almond Boleh Menurunkan Berat Badan? 

Memandangkan blog ini agak ramai visitornye dari kaum wanita.. haha.. tu kata dari google analytic la.. Jadi maybe article ini berguna untuk anda.. 

Mengikut kajian Tahun 2003 International Journal of Obesity, siapa yang memakan 84gram almond dalam low calorie diet mereka mempercepatkan weight loss berbanding hanya mengambil a low fat, low calorie diet sahaja..

Almond juga dapat membantu merendah LDL bad cholestrol.. Jadi dpt mengurangkan risiko heart disease..

Kesimpulan Almond walaupun harganya agak mahal tetapi mempunyai khasiat yang baik terhadap diri kita.. Jadi mari la sama2 kita memakan Almond ya. Pastikan anda membeli almond yang original.. 


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

8 ulasan :

  1. Alamak, sy kalau makan almond london pun buang badam tu, huhuhu.

    ruginya tak suka badam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. rugi2.. mahal tu harga badam ni.. hehe

      Padam
  2. yeahhh..thanks for info...paling suka makan kacang dalam almon tu..i panggil kacang je..heheh...rupanya namannya badam...sedappp sangat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kacang badam.. kacang kan banyak nama.. :)

      Padam
  3. Bgs info ini..sila lah ke blog saya http:///razman86.blogspot.com

    BalasPadam
  4. Sedap memang suka makan. tapi nak makan selalu je tak dpt. mahai. makanan owang kaye je nih. hihiks

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kan.. mahal betul harga dia tu..

      Padam