Bounce Rate Di Paras 10% ? Bounce Rate Di Paras 10% ? - The New Minded Bounce Rate Di Paras 10% ? Bounce Rate Di Paras 10% ?

Khamis, 8 September 2016

Bounce Rate Di Paras 10% ?

17 comments

Bounce Rate
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit trafik blog yang tak seberapa ni ha.. Tapi apa yang memeranjatkan adalah bounce rate di paras 10% ?

Okay yang bounce rate di paras 10% ni memang terkejut.. Fuh punya lama anda berada di blog ni yer.. Terima kasih diucapkan sudi singgah dan tinggalkan komen diblog ini.. 

Sejak kebelakangan ini saya agak jarang sedikit update mengenai SEO dan Tutorial sebab utama jujur malas dan kedua idea tu macam kurang sikit.. Jadi kalau anda ada persoalan mengenai apa2 just tinggalkan mesej diruangan komen jadi nanti saya akan cuba kupaskan topik tu. 

Actually visitor trafik yang hadir diblog saya ini saya tak berapa nak kisah sangat sebab saya tahu ia bukan lah 100% betul manusia yang hadir tapi yang saya risaukan adalah :-

  1. Bilangan Komen
  2. Demographic (Umur & Jantina)
  3. Keyword dari search engine & Position
  4. Free from error 404
  5. Sharing article di Sosial Media
5 Perkara ini yang penting untuk saya didalam blog ini.. Jadi kalau rajin sila la komen sebagai balasannye seperti biasa saya akan balas komen anda dan akan membalas lawatan ke blog anda semula dan tinggalkan komen disana.. 

Nak tahu kenapa komen ni penting? 

Saya ada dapat keyword ini pada minggu ini saya pun pelik juga setahu saya tak pernah buat artikel mengenai zumba tapi 

No.4
 Nak tahu dari mana datang zumba tu? 

Dari Ayunie Ramli
Ni antara sebabnya kenapa komen itu penting.. :) Secara tidak langsung keyword itu pun akan terus masuk di search engine.. Terima kasih kepada ayunie ramli ye sebab komen beliau dapat menyumbang sikit keyword zumba untuk blog ni.. haha.. 

Okay berbalik kepada topik semula.. Terjauh pulak tersasarnye.. 

Jadi mananye bounce rate paras 10% tu ? Kejap lagi saya tunjuk ye.. 

Bulan Julai
Pada bulan Julai bounce rate saya adalah 25.72%. 

Ogos
Pada bulan Ogos bounce rate saya adalah 11.18%. 

Perbandingan
Ni adalah perbandingan.. ada yang menurun ada yang menaik.. Macam bounce rate saya menaik sebanyak 68% untuk perbandingan pada bulan Jul-Ogs & Ogs-Sept.. 

Bulan Sept..
Ha yang ni baru 7 hari dibulan september bounce rate saya adalah 4.89% .. Agak-agaknya jadi berapa la yer hujung bulan ni.. 


Jadi pada anda yang masih belum tahu lagi mengenai SEO anda boleh klik di label yang telah saya kategorikan ini.. 


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

17 ulasan :

  1. oo...camne nak check ek..hehehe
    sy ada gak try study psl benda ni tapi confused skit...

    BalasPadam
  2. Kamu semakin hebat.. saya kagum dengan kamu.. ekeke..

    Terbaik la hasiff.. Tp lea tak berapa nak faham bende alah ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. benda ni tuk lihat statistik blog je..
      pastu ada juga boleh lihat juga datangnye keyword2 tu..

      boleh juga baca dekat sini ada tutorial ringkas..

      2 Cara Mudah Menggunakan Google Analytic article...

      Padam
  3. Wow! Thniah sif. Tk sgka dpt mnyumbg jgk skit ��

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. aah ada menyumbang gak tu... :)

      Padam
  4. ooohooo baca jgk walpun tak berapa paham hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. :) xpe nnti dah faham boleh baca lagi..

      Padam
  5. Tahniahh..waah kak yuni skli zumba daa.haha

    BalasPadam
  6. waaa... baru tahu ...Hello hasif sorry nadia pun lama tak singgah sini ... maaf =(

    BalasPadam
    Balasan
    1. semoga dapat info yg bermanfaat yer.. oo it's ok ada masa singgah ler lagi.. =)

      Padam
  7. wow tahniah Asep! ow tak sangka komen pun memainkan peranan yang penting dlm search keyword kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih.. aah tak sangka pula sampai ke komen di crawl nye.. hehe baru nampak dimana kebenarannya bila org duk kata komen tu penting.. :)

      Padam
  8. Fuyoooo hasipp..thabks share okay :D

    BalasPadam
  9. bounce rate sy teruk btoi...leh hasif tlong saya

    BalasPadam