Dah Cuba Guna Gooogle Adwords ? Dah Cuba Guna Gooogle Adwords ? - The New Minded Dah Cuba Guna Gooogle Adwords ? Dah Cuba Guna Gooogle Adwords ?

Rabu, 21 September 2016

Dah Cuba Guna Gooogle Adwords ?

9 comments

Dah Cuba Guna Google Adwords ?
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ini saya ingin berkongsikan sedikit mengenai anda dah cuba guna google adwords? 

Kalau anda masih belum pernah cuba guna google adwords ni saya cadangkan anda guna.. 

Fuh.. Pertama kali saya cadangkan guna google adwords ni.. Law dulu macam tidak berapa gemar sangat dengan ads ni.. 

Kenapa saya cadangkan untuk anda guna adwords ini ?

Sebab ia dapat membantu anda mempromosikan produk anda dengan lebih mudah.. 

Tak percaya? Tengok gambar dibawah ni.. 

Google adwords
Nampak tak berapa impression yang telah saya terima tak sampai 24 jam lagi.. Impression telah mencapai 1k terpapar dihalaman carian google yang bertempat dilokasi selangor dan kuala lumpur sahaja.. Cuma hanya yang klik 11 sahaja.. Jadi yang 11 ini la potential buyers saya yang mungkin akan datang semula untuk membuat tempahan pada tahun 2017 nanti.. =) 

Yang saya peliknye musim perayaan masih lambat tapi ada keyword yang mempunyai tempahan kuih raya ini dapat impresion yang agak ok la ni yang buat saya terkejut.. 

Actually saya buat ads ini hanya suka-suka untuk cuba tengok macam mana untuk kendalikan adwords ni dan apa yang boleh dan tak boleh.. Macam mana keyword tu boleh kena accept atau reject.. Berapa bid yang sesuai utk keyword and bajet harian berapa yang sesuai.. 

Yang tak sangkanya tiba-tiba bukak je adwords akaun lihat eh.. Banyak pulak impression.. Avg. Pos di 1.2.. hehe agak tinggi jugak kan.. 

So far nak guna adwords ni agak ok la.. Tapi part nak setup tu agak tricky and cerewet sikit sebenarnya.. Sebab yang saya perhatila kan untuk memastikan ads anda keluar di paparan search engine ia perlu satu benda orang selalu cari... hurmmm.. Bila orang selalu cari keyword tu akan ramain saingan dan bid pun akan tinggi.. Pandai google buat duit.. 

Pastu bila keyword itu orang tak selalu cari ha tengok la ads tu tak terpapar pun walaupun telah diapprove keyword tu letak la bid RM2.00 pun takkan jumpa di search engine.. Geram juga dibuatnya.. Kalo ada otai yang tahu selesaikan masalah ni mohon tunjuk ajar dekat saya macam mana.. hurmm.. Terima kasih.. =) 

So yang saya nampak la setakat ni, ayat iklan tu mesti kena ada dalam keyword baru ia seimbang dan akan terpapar iklan anda tu.. Lagi satu ia perlu lah benda yang orang selalu cari di google.. 

Untuk yang saya test run sekarang ni.. Ramai juga datang dari resepi biskut.. 

Kenapa saya pilih keyword resepi biskut ?

Sebab mana la taw kan orang tu malas nak buat biskut dia nak beli je kan senang.. So terus dia klik dan buy.. :D 

Tapi serius memang ramai.. Agaknya orang duk kl dgn selangor ni memang suka buat biskut raya ni bila duk rumah kan.. Nak cuba memasak.. Bagus2.. 

Jadi jika anda masih belum guna adwords ni sila la cuba gunakan adwords ni untuk mempromosi produk anda.. Ia akan dibayar cuma apabila diklik sahaja.. Kalau tak klik free promosi.. 

Nak belajar dengan saya.. Saya pun tak pro lagi.. Kalau setup biasa-biasa tu tahu la sikit-sikit.. Nak pro kena belajar dengan mereka yang pro baru jadi hebat.. 

Cuma sekarang tengah belajar macam mana nak close sale ni.. Hurmm.. 

Selamat mencuba yer.. 





If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

9 ulasan :

  1. Signup hr tu pastuh bnyk pulak nk kne buat last last tak jadi la nk buat.

    Nice info sif :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo gitu.. kalau ada produk boleh la try2 guna adwords ni.. haha.. tp keberkesanan dia tuk dapat sales tu tak tahu lagi.. tu kena berguru dgn pakar cmner nak close sale..

      Padam
  2. Google ads ni hanya untuk orang yg nak iklan produk saja kan,, sambil2 tu buat duit mcm tu eh,, jakun betol hii

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah tapi tak semestinye juga utk iklan produk jer.. nk iklankan blog pun boleh cuma kena pastikan keyword tu sesuai ler.. buat duit? keluar duit ade la.. :D :D kalau buat duit tu dgn produk kita tu dpt dijual, kalo tak dapat jual produk xdpt le duit..

      Padam
  3. Baru tahuuuuuu, thanks btw =D

    BalasPadam
  4. Dah.. Tapi google paksa isi form untuk yang kenakan bayaran ads tu. Lepas tu mungkin baru leh access adwords. Reen tak teruskan bila google suh letak payment..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa... baru nak tnya Hasif . Ternampak comment reen .

      Nadia pun nak tnya . Kena byr kan adwords nie?

      Padam
    2. Kalao akaun lama memang tak perlu.. cuma akaun baru ni ada tricky sedikit..

      ada tutorial saya buat..

      Cara Membuka Akaun Adwords Tanpa Perlu Memasukkan Billing Info

      Padam
    3. Oh ok2... thank you, Hasif . =)

      Padam