Google New Penalty Pop Up di Website Google New Penalty Pop Up di Website - The New Minded Google New Penalty Pop Up di Website Google New Penalty Pop Up di Website Google New Penalty Pop Up di Website Langkau ke kandungan utama

Guna Anydesk remote Desktop Ofis

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini ingin berkongsi sedikit mengenai pengalaman Work From Home atas perintah kawalan pergerakan yang diisytiharkan baru-baru ini.

Mungkin adanya yang terfikir bagaimana nak buat kerja dari rumah sedangkan PC semua dekat ofis tu guna internal LAN connection antara server ke Desktop Ofis. Nak buat kerja dari rumah macam mana kan.

Ya itu semua bermain diminda anda sekarang ni.

Zaman dah maju semua teknologi sudah ada, alasan jangan diberi. Jika tidak tahu banyak membaca ataupun tanya kepada mereka yang arif.

Okay untuk mejawab persoalan anda tu. Anda boleh guna software Anydesk sebagai alternatif untuk akses PC di ofis dari rumah secara mudah dan penggunaan internet pun tidak la banyak mana pun..

Langkah Pertama

Apa yang diperlukan ?

Anda perlu download software Anydesk dan installkan di PC Rumah dan PC di Ofis.

Aaaa sudah macam mana nak pergi ofis pula nak install bagai kan.. hehe.. mesti bermain diminda anda sekarang ni.. Ok itu masalahnya anda…

Google New Penalty Pop Up di Website

Interstitials Pop Up
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai Google New Penalty Pop Up di Website . 

Actually saya dah dapat tahu pada 1 Sept 2016 lagi berkenaan ini, tapi itu la tiada masa untuk mengupdate blog jadi agak ketingalan sedikit untuk mengupdate, So hari ini saya akan menceritakan kepada anda secara ringkas apa yang akan kena penalty tu.

Menurut beberapa bacaan yang telah saya baca google akan memulakan penalty terbaru ini bermula pada tahun hadapan. Ia berkenaan Pop up a.k.a Interstitials pop up di mobile viewers. 

Apakah itu Interstitials Pop Up ?

Interstitials Pop Up adalah satu pop up yang akan muncul sama ada sebelum atau selepas content artikle anda di load. Kebiasaanya ia adalah satu pop up yang akan full page di mobile view mahupun di desktop view.
Kenapa perlu ada Interstitials ini?

Kebiasaanya interstitials ini akan muncul untuk memapaparkan iklan (ads) , newsletter form, like box or apa sahaja yang berkaitan dari menghalang dari pembaca anda nampak content laman web anda.. 

Seperti contoh dibawah ini..

Contoh Interstitials 
Kenapa Google memulakan penalty ini? 

Jika perkara ini berlaku terhadap mobile ia agak sukar untuk anda mencari button close untuk close pop up tersebut malahan kadang-kadang tu terus tak jumpa langsung button closenye tu.. 

So, ada baiknya google memulakan penalty terhadap perkara ini untuk memastikan userfriendly itu masih terjamin untuk mobile view.. 

Menurut dari stewart jika anda nak menggunakan pop up boleh tapi ia perlu lah kecil dan hanya di top screen je bukan satu full page.. 

Oleh itu, kepada anda yang sedang melakukan perkara ini sila la buang yer untuk mengelakkan daripada website anda kena penalty dari google dan website anda itu akan jatuh ranking dari search engine.. 



If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Bgus buat cm nih. Mek sokong google !

    BalasPadam
  2. bagus ni. maknanya yg pasang iklan mcm tu kena la

    BalasPadam
  3. thank you for sharing..bagus juga ni google buat gitu,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome.. aah bagus juga dibuat begini..

      Padam
  4. bagus mcm ni supaya blogger yg pasang pop up tu fikir byk kali . ada masanya mmg x leh baca artikel sbb pop up tu ...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner