Keyword Banyak Datang Dari Pelaburan ? Keyword Banyak Datang Dari Pelaburan ? - The New Minded Keyword Banyak Datang Dari Pelaburan ? Keyword Banyak Datang Dari Pelaburan ?

Selasa, 27 September 2016

Keyword Banyak Datang Dari Pelaburan ?

11 comments

Pelaburan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Fuh lama tak bersiaraan kan di blog ni.. Agak sibuk sepanjang minggu lepas dengan minggu ini.. 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai keyword yang banyak datang dari search engine ke blog ini sejak beberapa tahun ni iaitu mengenai pelaburan. 

Fuh, tak sangka la pulak ramai juga yang berminat mengenai pelaburan ni yer terutama sekali yang paling mudah adalah ASB.. 

Tapi yang tak disangkakan itu, ramai juga rupanya pelajar sekarang ni sedar untuk memula menyimpan duit mereka ye.. Alhamdulillah.. Semoga berjaya yer.. Kenapa saya kata begitu, sebab artikle tu untuk pelajar sudah semestinya la pelajar yang baca or info itu disampaikan kepada pelajar..

Keyword
Ini merupakan statistik keyword untuk bulan ni.. Kebanyakkan keyword yang ada kaitan dengan pelajar akan berada di top 1.. 

Apa agaknya yang mereka ni sedang mencari ye? 

Saya masih tertanya-tanya lagi.. Sebab boleh dikatakan setiap hari ada je datang dari keyword ni.. 

Rank 1
Tiada apa yang menarik pun.. hanya simple matematik je digunapakai.. Tapi dengan simple matematik tu la harap info dan motivation yang ada didalam artikle tu dapat menaikkan lagi semangat para pelajar untuk terus menabung dan nampak kepentingan menabung ni macam mana.. 

Bila dah kerja boleh pula amalkan dengan memulakan 10% dari duit gaji diasingkan untuk dibuat simpanan dan dinaikkan sedikit percentage tu setiap bulan sehingga kita rasa itu la limit (percent) yang boleh dan sesuai untuk dijadikan sebagai simpanan.. 

Akhir kata dari saya.. semoga berjaya la dalam menabung ni yer.. 

Kita jumpa lagi.. Ingat nak update mengenai penguin 4.0 hari ni tapi tu la duk tangguh je kan hurmm.. tapi nanti la.. Ada masa boleh la citer.. haha..


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

11 ulasan :

  1. Tq hasif ... kongsi . Nie reminder untuk Nadia jugak nie . Kena menabung . Kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama.. selamat menabung la yer.. :)

      Padam
  2. klau bleh consistent mnabung alhamdulillahh.. Tapi saranan mek bg baru mula keje ataupun pelajar, simpan dlu dlm tbg hj, ckup rm1300 dftr hj. And continue simpan smpai ckup 10k. Sambil tu bleh la smpan asb ntuk emergency used :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah betul tu mek.. daftar haji yang penting kan.. pastu baru menyimpan duit.. :)

      Padam
  3. Penguin 4.0...? Apakah itu...? Tak pe. Reen tunggu awak update ya. Hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. penguin versi 4.0.. Entah lah kata nye real live.. belum baca lagi artiklenye tu cuba tgk video je ari tu..

      Padam
  4. bagus info macam ni ..sekarang ramai orang sedar pelaburan itu penting tapi kena pandai lah sebab -sebab macam2 skim pelaburan .. yang penting usaha untuk menabung :)))

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah kena pandai la memilih yg mana satu yg ok kan.. betul2 yg penting usaha nak menabung tu yg patot dipertekankan.. :)

      Padam
  5. Terbaikkk..

    Lea mmg dah "berkawan" dgn ASB dari dulu agik.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo okay la tu dah berkawan lama dgn asb.. hehe.. teruskan menabung ye..

      Padam
  6. hebat hasif...psal penguin 4.0 tu...algorithm google slalu ubah

    BalasPadam