Pernah Minum Kopi Cap Tupai ? [Review] Pernah Minum Kopi Cap Tupai ? [Review] - The New Minded Pernah Minum Kopi Cap Tupai ? [Review] Pernah Minum Kopi Cap Tupai ? [Review]

Selasa, 6 September 2016

Pernah Minum Kopi Cap Tupai ? [Review]

6 comments


Kopi Cap Tupai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ini saya ingin membuat sedikit Review Mengenai Kopi Cap Tupai.. 

Anda Pernah Minum Kopi Cap Tupai ? 

Kalau tak pernah cuba lagi anda patut cuba rasa kopi ni.. 

Sebelum kita memulakan proses review mari kita ketahui dahulu latar belakang syarikat ni secara ringkas.. 

Kopi cap tupai ini dimiliki oleh Sin Sing Coffee Sdn Bhd yang bertempat di Melaka ia ditubuhkan pada 1959. Syarikat beliau telah menerima ISO9001 bagi tujuan untuk mengekalkan kualiti dan food safety produk mereka..

Okay nak tahu lebih lanjut boleh pergi ke website mereka yer..

Sekarang ni part untuk review pula.. 

Actually saya terbeli produk ini secara tidak sengaja di pasaraya berdekatan dengan rumah saya tempohari sebab masa tu memang tengah cari kopi dari sarawak.. Kopi dari Sarawak sedap ooo.. Tapi cari di KL memang tak dela.. Hurmm.. Merata pegi kedai cari kopi sarawak tak jumppa.. adehh..
Pastu bila tak de mula la menengok satu-satu kopi tiba-tiba ternampak kopi cap tupai ni.. First time dengar nama cap tupai ni dia jual dalam pek kecik je harga pun boleh la tahan Dalam RM3 lebih.. 

Lepas tengok kopi ni bukan buat dari Ipoh.. Tapi dari Melaka.. Ha apa kata kita cuba pula produk dari Melaka ni.. Saya pun amik la yang jenis siap ada gula ni.. Dia kalau tak silap ada tiga jenis satu yang kosong, satu lagi brown sugar kot yg lagi satu yg sy pilih ni.. 

Balik je rumah saya pun bancuh la satu.. Nak tahu apa yang saya rasa? 

Fuh.. mantap memang sedap.. Ia kena dengan taste saya terus teringat moyang sy punya kopi dia masih ada lagi di kg.. alhamdulillah.. Sebab bila balik je kg mesti dia suka buat kopi.. memang sedap la dia buat kopi O ni..

Apa yang bestnye pek ni dia ada Zip taw.. Means tak de la semut ke masuk dalam kopi tu.. bila dah bukak boleh zip balik ni yang menariknye senang koje nak menyimpannya.. 

Pastu masa mak balik keje dia tanya kopi ape ko beli ni? Sy cakap la kopi cap tupai.. haha.. Dia un tak pernah dengar.. Pastu dia try... Ooo not bad la tastenye tu... 

Bahagian Belakang

Okay sekarang kita pergi ke ramuan dia pula.. 

Menurut dari bahan ramuan di pek ni biji kopi yang digunakan adalah 75%.. Agak banyak lah juga..  Selain kopi dalam ramuan dia ada campuran gula, garam dan marjerin..

Dimana nak dapatkannye?

Yang ni saya tak bape sure masa tu saya beli dekat kedai area rumah memang tu je la kedainya.. 

Lagi satu maybe boleh cuba di kedai Orange sebab hari tu saya cari di giant sini tak nampak la pula tapi dekat kedai Orange ada.. Maybe kedai Orange di semenanjung pun ada gak tu... 


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

6 ulasan :

  1. wah marjerin pun campur. cam best jee. saye pun kenkadang buat milo letak marjerin. kekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo milo letak marjerin eh.. tak pernah lagi try tu.. law kopi tu pernah la.. boleh la nk try nnti jd rasa apa la tu yer..

      Padam
  2. Kopi sekarang brand banyak sangat nama pun x tau letak apa da hiii. Lama dah x beli jenis kopi instant cam ni... Sebab kat rumah x berapa nak minum

    BalasPadam
  3. kopi sin sin tu memang sedap. dulu bleh dekat tesco. skang ni tak jumpa dah.

    BalasPadam
  4. abah aida, kalu kopi mesti nak cap tupai.
    kalu lain, dia reject tau.
    aik cheong memang tak boleh lawan ler dgn cap tupai.

    BalasPadam