Barang Dari Thailand Selamat Sampai di Kuala Lumpur Barang Dari Thailand Selamat Sampai di Kuala Lumpur - The New Minded Barang Dari Thailand Selamat Sampai di Kuala Lumpur Barang Dari Thailand Selamat Sampai di Kuala Lumpur

Khamis, 27 Oktober 2016

Barang Dari Thailand Selamat Sampai di Kuala Lumpur

15 comments

Parcel
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit mengenai barang dari thailand telah selamat sampai di kuala lumpur... 

Setelah 10 hari menunggu akhirnya sampai juga barang saya ini di rumah dalam keadaan yang selamat tanpa sebarang damage terhadap produk di dalam tu.. 

Barang apa yang sampai dirumah saya ni? 

Masih ingat ke kes casing handphone saya yang pecah tempohari ? 
Apabila Produk Yang Kata Lifetime Warranty Tunaikan Kata-katanya

Jadi selepas dari proses pengesahan dari pihak krusell mengenai masalah produk mereka yang saya beli tempohari pihak beliau setuju untuk menghantar satu casing baharu kepada saya sebagai ganti rugi untuk produk yang bermasalah itu.. 

Produk yang dihantar oleh mereka dibungkus dengan baik dengan plastik bubble dan juga ada lagi plastik wrapping dan kotak.. Kotak yang digunakan juga agak keras dan sesuai la untuk dihantar international.. 

Packaging memang memuaskan hati dan produk casing didalam itu tidak ada mengalami sebarang kemek pun.. Alhamdulillah ia sampai dari jauh dalam keadaan yang cantik dan selamat..

Casing Z5 Premium Dual
Barang sampai dalam keadaan yang elok... Walaupun ia bukan guna yang ekspress postage once ia sampai je di Malaysia terus laju pos malaysia membuat delivery.. Ia dihantar oleh posmen biasa tu.. Bukan dari poslaju.. Yang buat lamanya adalah di thailand tempat delivery di airport mereka maybe dia kumpul semua barang baru jalan kot.. Sebab barang sampai di malaysia pada 24 oktober 2016 petang pukul 5 pm pastu masuk custom check and semalam 26 oktober 2016 selamat diterima di hadapan rumah.. 

Jadi produk krusell ini ia mementingkan dari segi after sales product, so lifetime warranty yang di katakan itu boleh dipercayai dan insyallah jika ada produk baru dari krusell akan berminat untuk menggunakannya lagi, sebab service after sales dia bagus.. Reply e-mail pun laju within 2 workdays direply and ia mengambil masa 7 hari bekerja bagi proses pengesahan produk untuk claim warranty.. Memang berpuas hati la dapat casing baru.. :) 




If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

15 ulasan :

  1. Jauh merantau casing ni. Syukur sampai dengan selamat tanpa kerosakan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah jauh merantau casing ni.. alhamdulillah sampai dalam keadaan yang cantik dan tanpa kerosakan..

      Padam
  2. Cpt tu luar ngara ambik mse 2hr je :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah masuk malaysia yang cepat.. dekat 10 hari juga dari thailand nak ke malaysia ni..

      Padam
  3. Nasib baiklah diganti dgn baru, seronoklah dapat casing baru ye..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah dapat case baru.. puas hati la dengan harga yg dibayar dan dapat ganti rugi sebegini.. :)

      Padam
  4. servis tip top... dan cepat pulak

    BalasPadam
  5. wow seronoknya dapat claim balik warranty tu kan ;( lifetime mmg besh lah. yg 3-4 tahun punya pulak ... abes je tahun takleh claim dah. sobs

    BalasPadam
    Balasan
    1. lifetime warranty tp bukan bila berlaku kerosakan wear n tear.. :)

      Padam
  6. hari tu baca tentang hasif beli hp baru..heheh skrg ada case baru..:)...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah dh ada case baru skrg.. hehe.. lepas beli hp kena la ada casenye kan.. tp masalahnya case yg beli tu ada factory damage sikit sbb tu claim warranty dan dia hantar case model yg sama tapi yg baru punya sebagai ganti rugi case yg rosak tu.. :)

      Padam