Even Borneo Eco Film Festival Even Borneo Eco Film Festival - The New Minded Even Borneo Eco Film Festival Even Borneo Eco Film Festival Even Borneo Eco Film Festival Langkau ke kandungan utama

Cara Return Terima Barang Yang Salah Dari Shopee

Assalamaualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ingin berkongsi sedikit pengalaman yang tak menyeronokkan pada musim PKP ni berlangsung iaitu Terima Salah Barang Dari Shopee Seller.
Tujuan posting kali ini bukan untuk memburukkan mana-mana seller yang aku beli barang just untuk mengajar anda cara untuk refund bila terima barang salah dari seller shopee. So segala detail seller aku akan blur kan..
Kenapa boleh terima salah barang? 
Yang ni aku tak tahu la apa masalah seller kan.. Sama ada nak cepat or nak tipu tu aku tak tahu la tapi yang pasti ni yang jenis takkan check punya barang sebelum post, tak caya try la mesti rasa sakit hati punya. 
Apa yang paling best adalah.. barang tu dah terang-terang tulis berat 8kg tapi Terima barang tak sampai 1kg.. haha.. 
Takkan seller tak perasan?
Mungkin soalan ni bermain diminda anda bila perkara ni terjadi dekat anda. Ini pun aku takde jawapan kena tanya seller tu cmna dia buat kerja.. Maybe dia punya SOP takda cantik untuk uruskan order online ni…

Even Borneo Eco Film Festival


Borneo Eco Film Festival

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Baru-baru ini saya ada pergi ke even borneo eco film festival pada 8-9 oktober 2016 yang lepas.. Tapi saya pergi pada 9 Oktober 2016 sahaja, itu pun lepas kawan beritahu kepada saya yang ada pameran wwf yang rupanya didalam even borneo eco film festival. 

Festival Schedule
Ketika kami sampai di suria sabah pada hari berkenaan, terdapat 3 even yang pertama adalah berkaitan dengan Law, kedua jualan gudang dan yang ketiga adalah borneo eco film festival. 

Oleh kerana, kami hanya tahu ada pameran wwf dan tidak mengetahui bahawa ia didalam borneo eco film festival menyebabkan satu bangunan suria sabah kami pusing mencari dimana letaknya even tu.. Tapi akhirnya kami jumpa even borneo eco film festival ni di tingkat atas berdekatan dengan perpustakaan yang ada didalam suria sabah.. Bila masuk je pintu utama terus nampak booth wwf ni.. Ooo rupanya ia berada didalam even borneo eco film festival. 

WWF

Ketika kami sampai, tayangan pada waktu itu adalah berkenaan dengan gaya street.. Apa yang saya faham didalam tayangan itu ia menceritakan kisah hidup mereka yang berada di gaya street.. Ada juga beberapa tempat yang cantik yang saya sendiri tidak perasan bila tengok tayangan itu baru perasan ooo ada tempat yang menarik seperti lukisan di dinding.. Antara pengajaran yang saya dapati didalam tayangan itu, sedikit sebanyak ia memberikan saya rasa syukur dengan nikmat yang diberikan setakat ini.. 

heart of gaya street

Mula-mula saya masuk di even ni saya tak faham apa juga objektif dan motif ia buat begitu.. Sebab ia kali pertama saya memasuki ke even itu tanpa sebarang info yang ada.. 

Bila saya baca info di laman web borneo eco film festival ini baru saya faham.. 

Borneo Eco Film Festival is an annual non-profit event celebrating Borneo’s biocultural diversity through showcasing environmental films and nurturing local community filmmaking.

 BEFF is the only festival in Borneo focusing on environmental and cultural films

Jika kita lihat dari objektif mereka ini, ia satu benda yang amat bagus kerana sedikit sebanyak ia memberi kesedaran kepada kita bahawa ketika kita menikmati kesenangan masih ada lagi mereka yang diluar sana itu mengalami nasib yang tidak kurang baik. 
Seperti di semenanjung di Kuala Lumpur sendiri masih ramai yang hidup secara homeless di bandar ibu kota.. 

Borneo Eco Film Festival
 Selepas selesai kami lihat tayangan mengenai gaya street kami mula cari makan di foodcourt dan bermula lah sesi bergambar..

Wisma Sabah

Pemandangan

Pemandangan

Trend tahun bila ni?
Setelah selesai bergambar masa untuk kami pulang.. Trend bila amik gambar kaki ni ye.. haha.. 





If You Enjoyed This, Take 3 Seconds To Share It

Ulasan

  1. Hohoho lama dah xjumpa event yg ada WWF.. Dulu pernah dapat 1 helai baju WWF. aih.. Comel bajunya. Limited gitu

    BalasPadam
  2. Bestnya pegi event cm ni. Lame dh tk pegi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. best juga sesekali pergi event bergini.. sambil2 mengisi masa lapang..

      Padam
  3. lawanyaaa sabah.. entah bila nk kesana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah ada rezeki sampai la tu di sabah..

      Padam
  4. bestla sesekali join event mcm ni. btw sabah mmg byk tempat cantik2 :)

    BalasPadam
  5. Bestnye dpt jenjalan sabahan..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Follower



Enter your email address:

Delivered by FeedBurner