Pertama Kali Terima Anugerah Dekan Pertama Kali Terima Anugerah Dekan - The New Minded Pertama Kali Terima Anugerah Dekan Pertama Kali Terima Anugerah Dekan

Jumaat, 21 Oktober 2016

Pertama Kali Terima Anugerah Dekan

13 comments

Berjaya
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ini saya ingin berkongsi sedikit berita yang gembira iaitu mengenai pertama kali terima anugerah dekan di universiti.. 

Bukan nak heboh satu dunia tapi cuma nak kongsikan je pengalaman yang ada ni.. 

Actually dah hampir 4 tahun berada dekat sini inilah kali pertama baru la terima anugerah dekan ni.. Alhamdulillah, satu pencapaian yang bagus.. Ye la kan kalau anda tidak dapat pencapaian sebegini atleast one time tak rasa rugi ke? 

Tidak kira la anda berada dimana-mana sekali pun di sekolah, kolej, universiti mahupun di alam pekerjaan.. Anda perlu tanamkan niat untuk atleast dapat satu award yang bernilai dari tempat anda berada itu.. Kenapa saya perlu katakan sebegitu? 

Sebab ia sebagai satu reward la kepada anda yang telah habiskan banyak masa dan tenaga serta buah idea fikiran bagi melaksanakan tugasan yang diberi dan ia diberi hadiah melalui awards ni ia dapat membebaskan rasa penat lelah anda tu dan memberi aura positif yang baru untuk terus maju dan maju... 

Mungkin ia disebabkan juga daripada ayah dan ibu saya yang pernah terima awards ditempat mereka kerja dan pernah la ada sekali nama ayah saya masuk dalam surat khabar.. Ada la team dorg tu.. haha.. Dari situ la saya dapat motivasi, kalau mereka boleh lakukan kenapa aku tak boleh buat? Atleast kita tinggalkan benda yang manis ditempat yang kita berada dan kita bawa bersama kenangan yang manis ketika meninggalkan tempat itu iaitu adalah dengan menerima awards... 

Cukuplah satu zaman pahit ketika di matrik dahulu dimana result yang agak teruk ketika masa itu.. Cukuplah ia dijadikan pengalaman hidup dimasukkan didalam sejarah buku hidup saya.. Sering kali dipanggil untuk perjumpaan dikalangan mereka yang pointer agak teruk bersama pengetua.. Sering kali menghadiri extra kelas bersama tutor pensyarah.. Fuh.. Cukup lah sampai disitu kisahnye.. 

Tadi masa lepas habis ujian pertengahan tadi ada kawan bagi sijil ingat sijil ape la kan.. Bila tengok ada nama pastu baru tengok tajuk sijil tu.. Fuh punya la terkejut sijil anugerah dekan tu.. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga merasa ada sijil anugerah dekan ni.. : )

Sijil Anugerah Dekan
Esok pagi adalah hari terakhir yang sibuk bagi minggu ini.. Fuh.. Bersusun je masa untuk presentation minggu ni.. Lepas tu insyallah akan kembali semula untuk berblogwalking di blog anda semua yer.. 

Tak lupa saya ucapkan tahniah kepada mereka yang sudi singgah sini.. Insyallah ada masa nanti saya akan balas kunjungan anda tu dan melawat blog-blog anda semua tu.. :) 





If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

13 ulasan :

  1. tahniah hasif dpt anugerah dekan. keep it up

    BalasPadam
  2. Mabruk Hasif..
    Semoga terus cemerlang..

    BalasPadam
  3. hihihi mai pun pernah dapat masa belajar dulu, disebabkan mai jenis blur, so at last, dapat juga walaupun lambat sikit dari orang lain, hehe. All the best hasif, pulun lagi next time. kekalkan prestasi,insyaAllah.

    BalasPadam
  4. Huwahhh gile dasyat.. Terbaikk la hasif... tahniah...

    BalasPadam
  5. Alhamduliilah,, tahniah ya.. ..mesti berbaloi dengan penat lelah selama ini

    BalasPadam
  6. Thniah sif :) mek tk prnh dpt dekan spnjg blaja dlu --'

    BalasPadam
  7. tahniah hasif. so proud. teruskan usaha. dah lama tak terjah sini :D

    BalasPadam
  8. tahniah, dapat jugak merasa kan? keep it up!!

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah tahniah ya :))))

    BalasPadam
  10. wow! congrats Asep! Moga success selalu :)

    BalasPadam
  11. Boleh saya tanya..apa syarat untuk dapat Anugerah Dekan ni?Terima kasih :)

    BalasPadam