Sedap ke Essenso Microground Coffee [Review] Sedap ke Essenso Microground Coffee [Review] - The New Minded Sedap ke Essenso Microground Coffee [Review] Sedap ke Essenso Microground Coffee [Review]

Ahad, 23 Oktober 2016

Sedap ke Essenso Microground Coffee [Review]

11 comments

Essenso Microground Coffee
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Apa khabar anda semua? 

Diharap berada di dalam keadaan yang sihat ye.. 

Hari ini saya ingin membuat sedikit review essenso microground coffee dari keluaran super.

Actually saya beli kopi 3 in 1 ini di myNews, Hospital Prince Court KL.. 

Fuh.. kenapa di hospital? 

Itu la balik KL ni kena jaga orang sakit.. Mak kena masuk hospital sebab ada treatment sikit.. Alhamdulillah tidak la teruk insyallah esok dah boleh discaj.. Sampai je ke semenanjung ni terus jage dia di hospital ini.. 

So pagi tadi rasa macam teringin pula nak minum kopi, jadi saya pergi le ke kedai runcit di bawah tu.. Tengok ada jual pek kecil kopi essenso ni ha.. Teruih beli je la kan.. Nak juga rasa sedap ke tak kan kopi dia ni.. 

Bila balik je bilik wad ni bancuh.. Fuh.. Sebelum bancuh lagi dah cakap dengan mak, ini kang kalau bancuh kopi ni mahu satu aras boleh bau... Dan jangkaan nye yes betul.. satu bilik ni bau kopi dia.. wangi nye.. 

Rasa dia memang super.. Serius sedap.. haha.. Esok nak kena beli lagi satu sachet ni.. Kalau anda peminat kopi anda patut cuba kopi essenso ni memang terbaik.. 

The World Stopping taste
 Tidak rugi jika anda minum kopi essenso ni..

Aras wad
Ini la aras wad mak saya berada... Semoga dia cepat la sembuh.. dah masuk dua malam jaga dia di sini.. 

Minum kopi essenso ini dapat la relax sedikit, sejuk2 ni minum kopi memang sedap oooo... hehe.. 


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]hasif.my

11 ulasan :

  1. Semoga mak hasif diberi kesembuhan cepat,ye.
    Woah thanks rekemenkan kopi tu, mesti cuba nanti. #cafeinlover. ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. alhamdulillah dah beransur pulih sekarng..
      aah kena cuba kopi ni serius sedap..

      Padam
  2. Alhandulillah.. Reen sihat. Semoga mak awak sihat.. Saya tak pandai minum kopi. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Minum kopi macam minum air je.. hehe..

      Padam
  3. Waalaikumussalam

    smoga mak cepat rocover Insyaallah

    HR penggemar coffee!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Patut cuba kopi ini rasa dia macm mana.. pada saya ia memang sedap.. :)

      Padam
  4. Moga mak cepat sembuh Asep! Jaga mak elok2. :) Btw penggemar kopi la ni ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih nad.. Alhamdulillah mak dah beransur pulih dah..
      aah penggemar kopi ni.. :D

      Padam
  5. Semoga mak cepat sembuh ye sif :) mek ade tgk bunting kopi ni tp tk try lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mek kena try kopi ni.. dia ada jual juga yang pek kecik kalo tak maw beli pek besar..

      Padam