Jom Masuk Dalam Senarai Blogger Malaysia Blogahbar.my Jom Masuk Dalam Senarai Blogger Malaysia Blogahbar.my - The New Minded Jom Masuk Dalam Senarai Blogger Malaysia Blogahbar.my Jom Masuk Dalam Senarai Blogger Malaysia Blogahbar.my

Ahad, 25 Disember 2016

Jom Masuk Dalam Senarai Blogger Malaysia Blogahbar.my

25 comments

Senarai blogger Malaysia


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. 

Apa khabar para pembaca setia blog saya ini ? Harap anda berada dalam keadaan yang sihat ye.. 

Hari ini saya ingin membuat satu artikle dan juga ingin mengajak kepada mereka yang mempunyai blog untuk masuk dalam senarai blogger malaysia blogahbar.my

Sementara tengah tunggu reprint semula tesis saya ni sebab salah margin bagus update blog jap.. hurmm.. hanya mampu senyum je bila tengok kesalahan sendiri.. bijak-bijak.. nasib la ada printer sendiri kalau print dikedai mahu lari bajet saya bulan ni.. 

Okay balik semula kepada topik ni, sebenarnya saya tengah nak kumpulkan seberapa banyak yang boleh senarai blogger yang masih aktif dalam Malaysia terutamanya. Setiap list tu akan dimasukkan kedalam bloglist yang telah saya buat di blogahbar.my tu. 

Untuk bloglist ini saya pecahkan kepada 2 bahagian iaitu blog keutamaan dan juga bloglist.. 

Apa beza blog keutamaan dengan bloglist ni ? 

Beza dia blog keutamaan ni ia mempunyai :-
  • Nama blog
  • Tajuk Artikle
  • Gambar 
  • Post text summary
  • Date post published
Manakala di bloglist ini cuma ia ada :-
  •  Nama blog
  • Tajuk Artikle
  • Date post published
Sampai bila senarai ini akan berada di blogahbar.my ?

Selagi domain tu aktif selagi itu ia akan berada disitu dan juga blog yang tersenarai tu perlu aktif kalau dah last update 2 bulan akan diremove..

Memandangkan saya ada 4 domain .my ni jadi saya tergerak hati nak jadikan domain blogahbar.my ni sebagai list blogger Malaysia supaya senang sikit saya dan anda-anda nak blogwalking dan berkenalan antara blogger-blogger.

Mesti ada tertanya-tanyakan macam mana nak masuk diblog keutamaan?

Senarai Blog keutamaan ni adalah antara blog yang saya suka terjah baca post mereka.. Sebab post mereka ni menarik, berinfo, tuan blog pun peramah dan saya suka baca.. haha. kalo anda ada criteria ni insyallah akan dimasukkan dalam senarai blog keutamaan ni..


Oleh itu, saya ingin menjemput anda semua untuk sama-sama join senarai yang tengah saya buat ni dengan meninggalkan link blog anda di ruangan komen. 

Dan juga anda boleh buat artikle (linkkan ke post ni) diblog anda bagi tujuan menghebahkan kepada rakan-rakan anda yang lain... Lepas dah buat artikle tinggalkan url post tu disini ye..

If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

25 ulasan :

  1. Menarik ni hasiff... nak join jugak la..

    BalasPadam
  2. sangat menarik..insyaAllah nak join ni..nak letakkan blog hasif sebagai blog keutamaan..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. jemput join yer irda.. terima kasih . :)

      Padam
  3. Menarik ni...boleh blogwalking selalu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah ada masa boleh blogwalking selalu..

      Padam
  4. Saya berminattt. huhu. dalam usaha nak jadi penulis blog semula.

    http://pulihdiri.blogspot.my

    BalasPadam
  5. menarik. nak join

    http://nadhiewueen.blogspot.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. okay nad dah di add di bloglist..

      Padam
  6. Mrs. A nak masuk senarai tu ;-)

    http://mrsablogstori.blogspot.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. okay MRS.A dah add didlam bloglist.. :)

      Padam
  7. Hehee lepas tu nanti boleh la Reen tumpang sekali.. Ambil nama blogger yang masih belum ada didalam bloglist list Reen.. Weeeeee :p

    Good luck ya awak nanti nak blogwalking bila blog list awak dah siap. Mueheheee

    http://www.reenri.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je reen.. ni long term projek ni.. haha.. insyallah akan siap nnti.. terima kasih..

      Padam
  8. Saya nak join bloglist tu juga, hihi

    http://missobsesi.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah hebahkan kat sini , hehe
      https://missobsesi.blogspot.my/2016/12/kenapa-bloglist-penting.html

      Padam
    2. Terima kasih.. dah masukkan kedalam list.. :)

      Padam
  9. Sounds interesting. Do add me on the list. :)

    Thank you!

    Link>>> syazwani14cats.blogspot.com

    BalasPadam
  10. oowh.. boleh la saya singgah baca sini kejap2 hehe

    BalasPadam
  11. Salam.. Perkongsian yang menarik. Jemput singgah n follow blog sy n nk join! Hehe --> http://abrilliantdaydreamerr.blogspot.my/ :)

    BalasPadam
  12. nak join https://thisisme-38.blogspot.my/

    BalasPadam
  13. jemput follow my blog

    robiahtul.blogspot.com

    BalasPadam
  14. jemput singgah blog saya

    lovelysunshine93.blogspot.my

    BalasPadam
  15. jemput singgah my blog http://duniataipmenaip.blogspot.my

    BalasPadam
  16. jemput singgah my blog http://duniataipmenaip.blogspot.my

    BalasPadam