Makanan Bulan Ni Nasi Kerabu Makanan Bulan Ni Nasi Kerabu - The New Minded Makanan Bulan Ni Nasi Kerabu Makanan Bulan Ni Nasi Kerabu

Ahad, 18 Disember 2016

Makanan Bulan Ni Nasi Kerabu

8 comments

Nasi Kerabu
Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

Apa khabar anda semua?? 

Lama tak update blog ni, agak sibuk sedikit bulan ni.. Almaklumlah dah last semester tinggal disini banyak benda nak kena urus sebelum pulang semula ke tempat asal di kuala lumpur tu, law tak nanti leceh nak datang sini semula kalo ada benda tak selesai.. Lagi pun sekarang ni tengah sibuk menulis tesis fuh.. plus next week dah mula final exam.. hurmm.. lagi la sibuk..

Memandangkan hari ini ada masa sedikit sebab dah seminggu ni asyik terfikir je lama bebenor tak hupdate blog ni.. Hari ini baru la ada kesempatannya nak update.. 

Hari ini saya ingin berkongsikan mengenai makanan feveret saya untuk bulan ini.. Iaitu nasi kerabu.. haha.. 

Dah beberapa minggu ni hari-hari makan nasi kerabu je bila lunch , nasib la sedap sebab yang masaknya tu orang kelatan so memang ada la rasanya tu kan.. harga dia pula RM5 sebungkus.. Tapi pada saya agak berbaloi la sebab sedap dan nasi dia banyak.. Cuma hari ni sayur dia pula habis... huhu.. Malas nak tunggu sayur tu siap sebab dah lapar makan je la tanpa sayur.. hmmm.. Itu la kan sebelum ni masa nasi kerabu ni meriah taknak pula amik gambar hari ni makan baru la sibuk nak amik gambar.. hehe.. 

Disebabkan bulan ni agak sibuk + musim panas disini sekarang ni, fikiran pun penat, perut asyik lapar je.. :D Fuh tak pasal2 bulan ni punya bajet makanan harian jadi RM20+ sehari.. RM20+ sehari belanja untuk makan bulan ni boleh tahan aku lapar bulan ni... Dek kala kebiasaannya hujung semester orang berjimat cermat duit nak beli makanan aku ni pula terbalik.. Sekarang ni disini musim panas sehari tu dua kali beli ais pek kecil  pada waktu tengahari dengan petang.. Itu yang bila panas ni nak menulis pun mood hilang ke laut..

Okay la cukup la disini dahulu, ada masa nanti saya sambung pula update blog ni ye.. Insyallah.. Aktiviti esok nak uruskan surat-surat rasmi dulu sebelum pulang ke kuala lumpur siap je urusan esok boleh la tarik nafas lega sedikit and next boleh fokus untuk final exam pula.. Doakan saya ye..

Tesis pula tinggal nak buat conclusion je lagi ni hope tesis pun dapat disiapkan esok atau lusa.. Tempat untuk praktikal pun dah dapat, alhamdulillah.. So far kesemuanya berjalan dengan lancar dan berada dalam landasan dan flow yang saya inginkan.. Harap-harap tiada apa-apa masalah lagi lepas ni..

Adios.. See next article.. Assaalamualaikum.. 

p/s ada review mengenai kopi pak belalang ni dah sebulan lebih duk dalam draf tu.. Nanti la ada masa saya publish ye.. 



If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It
SHARE

About Ahmad Hasif


Blogger


Berkongsi Mengenai : Teknik SEO | Info | Tutorial | Freebies |


Untuk sebarang pertanyaan mengenai review atau giveaway boleh emel di:-

[email protected]

8 ulasan :

  1. Awak.. Semoga dapat mengharungi hari-hari mendatang dengan tenang.. Banyakkan usaha dan doa pada Allah. In sya Allah akan dipermudahkan urusan awak..

    Reen kat sini alhamdulillah.. Terlebih sihat. Makin tembam. Hahahaaa awak sihat?

    Tang nasi kerabu.. Rm5 kalau sedap tu memang berbaloi. Lagipun susah nak dapat nasi kerabu yang betul2 sedap.

    Bila awak dah balik kl nanti.. Awak cuba satu nasi kerabu dekat KL. Lokasi kedai betul2 kat pasar siang jalan TAR hari Sabtu Ahad. Dekat gn tapak parking luas a.k.a Smua House.

    Kat situ nasi kerabu paling sedapppppp pernah saya makan. Selalunya kalau beli nasi kerabu, memang saya tak suka letak sayur.

    Lepas tu saya akan minta lebih kerisik kelapa. Nyummieee

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih reen..
      saya alhamdulillah sihat... haha.. samala makin tembam juga ni asyik makan jer..

      ooo i see.. nnti buat la review reen mana satu kedainye tu boleh try nnti kang salah kedai pulak g belinye nnti.. :D :D
      letak lebih kerisik memang sedap...

      Padam
  2. Good luck on your thesis.. hasif, . bukan senang nak senang nak habiskan tesis ni. Kena struggle lebih la jugak kan.. kalao orang kelate sendiri buat memang original heheh.. banyak tu nasi. Berlaukkan apa

    BalasPadam
  3. hi hasif..hati2 balik kl nanti ya.moga selamat sampai.n good luck for ur thesis.yup..tunggu gak entry2 terbaru hasif...hehe...keep on update ya..

    kopi pak belalang tu suka iklan lagu dia.kalau pencetus ummah je mesti ada lagu yg dinyanyikan oleh siapa tu...dewa kan..haha alya oun suka

    BalasPadam
  4. hi hasif..hati2 balik kl nanti ya.moga selamat sampai.n good luck for ur thesis.yup..tunggu gak entry2 terbaru hasif...hehe...keep on update ya..

    kopi pak belalang tu suka iklan lagu dia.kalau pencetus ummah je mesti ada lagu yg dinyanyikan oleh siapa tu...dewa kan..haha alya oun suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah akan keep update blog ni... agak kesibukkan sikit bulan ni..

      kopi pak belalang nntikan reviewnye.. dah pernah rasa ke irda?

      Padam